17 Aralık 2008

Diyarbakırda 41.9 Graviteli Petrol Bulundu

Batman-Diyarbakır il sınırında Türkiye'nin en büyük graviteli petrolü bulundu.
Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Tepe beldesinde Türk firmasının açtığı Arpatepe-2 kuyusunda 41.9 graviteli petrol bulundu. Aladdin Midili Güney Firması tarafından açılan kuyuda, 2 bin 450 metre derinlikte Türkiye'nin en yüksek gravitesine sahip; 41.9 gravite petrol bulundu. Firma temsilcisi Serhat Öz, elde ettikleri petrolün gravitesinin Suudi Arabistan'da çıkan petrole eş değer olduğunu söyledi. Petrolün bulunmasıyla çifte bayram yaşadıklarını belirten Öz, "İlk kuyuda günde 400 varil petrol üretimi sürüyor.
Yeni keşfettiğimiz ve içinde tek damla suyun olmadığı kuyuda üretim, önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu kuyudan çok umutluyuz. En yüksek graviteli petrolü bulduğumuz kuyuda adeta çifte bayram yapıyoruz. Bölgede önümüzdeki günlerde 10 kuyu daha açmayı planlıyoruz" dedi.
Yenises.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum