10 Aralık 2008

DOĞU'DAKİ 100 BİN AİLENİN YÜZÜ GÜLDÜ

http://www.cihandergi.com/dergi/19/kimse_yok_mu.jpg

Batı illerinde yaşayan hayırseverler, bu yıl da Doğu ve Güneydoğu'daki yoksulları unutmadı.

Ege, Marmara ve Karadenizli hayırseverlerin yaptığı kurban bağışı, başta Kimse Yok mu Derneği olmak üzere Deniz Feneri, İHH ve Cansuyu gibi yardımlaşma dernekleri sayesinde Doğu'daki 100 bin aileye ulaştırıldı. İki bin hayırsever de bölgeye gelerek kurbanını burada kesti.

Bayramdan günler öncesinden kurban dağıtımını organize etmek üzere bölgeye gelen dernek yetkilileri, kurban bayramının birinci gününden itibaren, batı illerinden gelen işadamlarıyla birlikte yoksulların kapısını çalmaya başladı.

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Tok, hayırseverlerin bağışladığı kurbanlık hayvanların kesimi ve dağıtımının çok iyi organize atiklerini söyledi.

Güneydoğu`da 50 bin, Doğu`da ise 10 bin yoksula kurban eti dağıtımının devam ettiğini anlatan Tok, Güneydoğu`da 6, Doğu`da ise 2 entegre tesiste toplu kesim yaptıklarını dile getirdi.

Tok, "Kurban etlerini 5-6 kiloluk paketler halinde yoksullara teslim ediyoruz. Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin ve Siirt, Kars ve Van`da olmak üzere toplam 8 merkezde kesim yapıyoruz." diye konuştu.

Batı illerinden gelen işadamlarına ağırlayan ve üyeleriyle birlikte onlara mihmandarlık yapan Diyarbakır Girişimci ve İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Aziz Nart ise, en yoksuldan başlayarak et dağıtımını yaptıklarını dile getirdi.

Bayramın birinci günü Bağlar ilçesindeki Muradiye ve Fatihpaşa'da et dağıttıklarını anlatan Nart, bugün ve yarın da Melikahmet, Hançepek, Şehitlik, Dabanoğlu ve İskenderpaşa mahallelerinde yardımların dağıtımını yapacaklarını söyledi.

Nart, "Yoksulların tamamı önceden tespit ettik. Kurban seferberliği için bütün hazırlıkları yaptık böylece yoksula ulaşmadı sorun yaşamadık." diye konuştu.

Kimse Yok mu Derneği'nin öncülüğünde geçen yıl Diyarbakır'a İstanbul, Samsun, Bursa, İzmir ve Sakarya'dan gelen yüzlerce hayırsever işadamı bu sefer ailecek gelerek vefa örneği gösterdi.

Diyarbakır'da yoksulluk oranının yüksek olduğu Bağlar, Suriçi ve Huzurevleri semtlerindeki fakirlere ailecek misafir olan hayırsever işadamı, birlik ve beraberliği bir kez daha pekiştirdi. Bursa'dan gelen Mustafa- Nesrin Kızıltaş çiftçi, Bağlar ilçesinin Muradiye Mahallesi'ndeki Ayhan İkincisoy'a misafir oldu. Eşi Eşref İkincisoy zihinsel engelli olduğu için, 8 çocuğunun geçimini aylık 60 YTL'ye kapıcılık yaparak sağlayan Ayhan İkincisoy, maddi olarak çok zor günler yaşadığını söyledi.

Bursalı Kızıltaş çiftinin getirdiği yardım kolilerini alırken gözyaşlarını tutamayan Ayhan İkincisoy, "Siz bu bayram günü bizi sevindirdiniz. Allah da sizi sevindirsin. Çok duygulandım. Allan sizden razı olsun." dedi.

Fatoş, Recep, Hacer, Pelda, Hanımşah Şeyhmus, Yusuf ve Süleyman adındaki çocukların sokağa düşmemeleri için eğitim yardımı isteyen İkincisoy, çocuklarının ısınması için iki ay çalışarak ancak bir soba alabildiğini dile getirdi.

Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde ikamet eden ve 3 çocuğu bedensel ve zihinsel engelli olan Demir ailesine ise yine Bursa'dan gelen Arda - Aylin Aybey çifti konuk oldu.

Arda Aybey, geçen yılki kurban eti dağıtımını katılınca eşinin de Diyarbakır'daki yoksulların durumunu görmesini istemiş ve bu yıl ailecek gelmiş.

Engellerinden dolayı yatağa mahkûm alan Mehmet, Ümit, Ramazan adındaki çocuklarını işsiz olduğu için bakamadığını anlatan Hilmi Demir, "Batı illerinden gelen kardeşlerimize ne kadar dua etsek azdır. Görüyorsunuz duadan başka bir şeyimiz yok. Bizi unutmadınız, Allah da sizi unutmasın." derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Samsun'dan gelen heyetten biri olan Soner Oner de, "Bir bayramı ailesinden çok uzaklarda, muhtaç insanlarla kutlamanın nedeni Allah rızasından başka hiçbir şey değil. Buradaki kardeşlerimizle bir arada olmak için buradayız." dedi.

Kanal47.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum