19 Aralık 2008

DOĞUMLARDA SAKAT BEBEK ORANI AZALDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/994_maxi.JPG

Mardin Kadın Doğum Hastalık Hastanesinde görev yapan Opr.Dr.Adem Özden, özürlü bebek doğumlarında büyük ölçüde azalma olduğunu söyledi.

Son zamanlarda gebelik başlangıcı ile birlikte kadınların doktor kontrolüne yöneldiğini belirten Opr.Dr.Adem Özden, gelişen teknik yöntem ve incelemelerin doğumsal anormallerde düşüş sağladığını söyledi. Evde ve kendi kendine doğumların tercih edilmediğini vurgulayan Özden, ilkel yöntemlerle gerçekleşen doğumlarda özürlü doğma riskinin yüksek olduğuna kadınlarında inandığını hatırlattı. Özden ”Kadınlar, evde ve kendi kendine doğum yapma geleneğini artık benimsemiyor. Gebeliğin başlangıcı ile birlikte doğum gününe kadar sürekli doktor denetimde olmaları, bebeklerde doğumsal özürlülük oranını yok denecek seviyeye düşürdü. Kadınlar bölgemizde bilinçlendi. Köylerde bile kendi kendine doğum yapanların sayıları azaldı. Bunu sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Gelişen teknoloji ile ilk aylarda bile, bebeğin genel durumunu tespit etme ve gerekli tedbirleri alma imkânı sağlandı. Teknik imkan ve yöntemler geliştikçe özürlü bebek vakaları azalıyor.” Dedi.

Kadınların gebelik dönemlerini periyodik aralıklarla doktor kontrolünden geçmesinin, hem anneye hem bebeğe büyük yararlar sağladığı vurgulayan Özden” Teknolojinin yarattığı imkânlardan yararlanan anne ve bebekler, hem daha sağlıklı hem de daha mutlu olur” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum