5 Aralık 2008

Gürtuna Mardin’de

http://www.habermardin.com/haber_uploads/958_maxi.jpg


Mardin’e gelen İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna Belediye Başkan Vekili Tekin Biseni makamında ziyaret ederek kent hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Belediye Başkan Vekili Tekin Bisen ve Başkan Yardımcısı Deniz Beşenk, Tarihi Mardin’de bu dönemde yapılan çalışmalarla kent’in vizyonu modern bir hal aldığını yaşanan susuzluk problemini gidermek için beyaz su kaynağından Mardin’e 65 km’lik su isale hattı çekilerek Mardin’in 50 yıllık su sorununu giderdiklerini söyledi. Mardin Belediyesi, TOKİ ile yapılan kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini proje ile tarihi kente çirkin görüntü arz eden beton binalar yıkıldıktan sonra tarihi binaların kurtulacağını, yaşanılır bir turizm kenti mücadele ettiklerini söyledi..

Ali Müfit Gürtuna ise Mardin’i görmek ve gezmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürtuna “ Bölgede yapacağımız toplantılar vesilesi ile Mardin’de olmaktan mutluluk duyuyorum. Mardinin tarihi ve kültürü çok eski bir şehir olduğunu gözler önüne seriyor. Bu tarihi kentte görev yapmak çok güzel bir duygu. Daha önce bende tarihi zenginliğe sahip bir kentte Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Bunun hem de güzel yanları var. Tarihi dokunun korunması kentte yaşayanların geleceklerini sağlam temellere oturtacak, refah düzeylerini yükseltecektir. Turizm alanındaki beklentilerinizi haklı buluyorum. Avrupa ülkelerinde böyle kent olsa o ülkenin ekonomisine lokomotif görevini üstlenecekti. Mardin’e hayran kaldığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Gürtuna Mardin’in tarihi ve turistik alanlarını gezdikten sonra Diyarbakır’a hareket edeceği belirtildi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum