15 Aralık 2008

Halehliler biraraya geldi

Midyat'ta bulunan aileler Haleh Derneği çatısı altında birleşti. Midyat'ta bulunan Tan, Kutlu, Mete, Özel, Bilgiç, İşcan, Gündüz, Özkan, Çelik, Yavuz, Sayın, Alp, Çiçek, Edis, Tekince, Saltekin, Kazan, Erkan ve Arlı aileleri Haleh Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği altında birleştiler.

Dernek kurucu başkanı Zeyni Mete, "Derneğin kuruluş amacının Midyat ve ilçeye bağlı belde ve köylerde yaşayan insanlar ile ilçe nüfusuna kayıtlı tüm hemşerilerimiz arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirerek, Midyat'ın ve Haleh'in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Bunun için, Midyat insanlarına yönelik eğitim, kültür ve sağlık hizmetlerini gerçekleştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek üzere yardımlar ve bağışların yapılmasını sağlamaktır" dedi.

Yurt içinde ve dışında bulunan aileler arasında dostluk ve kaynaşmayı sağlamak amacı ile gençlerin eğitim-öğretimlerinin yanında her türlü oluşumda birlikte hareket edilmesi sağlanması amacı ile kurulan dernek çalışmalarına hızlı başlayarak ilk etapta 500 kişinin üye olması için çalışma başlattı.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum