12 Aralık 2008

Hemşehrimiz Güler'in Acı Günü

http://img.sabah.com.tr/im/2008/12/11/31F060978166F9499AA77648r.jpg


Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler ve yakınlarıyla, Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Lütfiye Güler'in cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

Başkentin bayram sessizliği Vali Güler'in annesinin cenazesiyle bozuldu.

Öğlen namazı öncesinde Kocatepe'ye gelen İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi taziyeleri kabul etti.

Güler'in kardeşleri de başsağlığı dileklerini aldı. Cenaze namazına geçilmeden Güler ailesine taziyelerde bulunmak için uzun kuyruklar oluştu. Cami avlusuna ilk gelenler arasında yer alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi Muammer Güler'e taziye dileklerini iletti. Başbuğ cenazeye sivil kıyafetle katıldı. Başbuğ'un ardından hükümet kanadını temsilen gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da Güler ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Yaşından dolayı son günlerde sıkıntıları artan Lütfiye Güler, 15 gün önce Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Vali Güler de sık sık Ankara’ya giderek annesini ziyaret ediyordu. Lütfiye Güler’in fenalaştığı haberini alan Muammer Güler önceki akşam 19.00 uçağıyla Ankara’ya gitti. Solunum yetmezliği çeken Lütfiye Güler, dün sabah 10.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Lütfiye Güler, Mardinli Dava Vekili Mehmet Bayar ile Ensari Ailesi’nden Methiye Bayar’ın çocuğu olarak 1928 yılında Mardin’de dünyaya geldi.
Hayatını, yine kendisi gibi Mardinli olan, Meclis’de PTT müdürlüğü yapan Mahmut Muhtar Güler ile birleştirdi. Çiftin Enver, Muammer, Faruk, Cemal, Alaattin, Nurettin, Selahattin, Münevver (Çakıroğlu) ve Perihan (Bayraktar) isimlerini verdikleri 8 çocukları oldu. Çoğu üniversiteyi bitiren kardeşlerden Cemal Güler vefat etti. Lütfiye Hanım, kalp krizi geçiren eşini de 1985 yılında kaybetti.
Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum