13 Aralık 2008

Hiçbir geliri olmayan Güneydoğu'daki yüzlerce vatandaş sahibi olacak

Hükümetin, eylem planı kapsamında kaynak aktarımına başlamasıyla valilik ve kaymakamlıkların istihdama yönelik hazırladıkları projeler uygulamaya konuldu. Projelerin öncelikli hedefi, hiçbir geliri olmayanları meslek sahibi yaparak para kazanmalarını sağlamak.

Sosyal Destek Projesi kapsamında hazırlanan paket ile işsizlik, yoksulluk ve yasadışı oluşumlara karşı çareler üretilecek; kültür, sanat ve spor faaliyetlerine destek verilecek. Valiliklere şimdiden 37 milyon yeni lira kaynak aktarıldı. Bu para ile Siirt'te 35 köye oyun parkı, Mardin'de atletizm ve basketbol sahası yapılması planlanıyor. Batman ve Kilis'te ise sinema salonu ile sosyal hayatın canlanması hedefleniyor.

Aralarında Mardin'in de bulunduğu bölgenin diğer tüm şehirlerinde semt spor sahaları inşa edilecek. Çocuklar atletizm, basketbol, tenis, kaykay ve su sporlarına yönlendirilecek. Projeyle ayrıca uluslararası olimpiyatlar için sporcu yetiştirilmesi de hedefleniyor. Sosyal dönüşümün gerçekleştirilmesi amacıyla yapılacak projeler için bu yıl 37 milyon yeni liralık kaynak valiliklere gönderildi. Gelecek yıl için aktarılacak miktar ise 130 milyon YTL. Sosyal Destek Projesi kapsamında 2012 yılına kadar bölgeye toplam 600 milyon yeni lira ödenek ayrılması planlanıyor.

Bin 500'den fazla proje incelendi
GAP kapsamında bulunan 9 ilde sosyal hayatı desteklemek için 398 proje hayata geçirilecek. İlk etapta 42 milyon YTL harcanacak projeler kapsamında çocuklar, gençler ve bayanlara yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek. Siirt'te 35 köye oyun parkı yaptırılırken, çocuklar için sokak basketbolu şölenleri düzenlenecek. Mardin'de atletizm sporunu sevdirme ve yaygınlaştırmaya ağırlık verilirken, her okula basketbol sahası yapılması planlanıyor. Kilis'te seyyar sinema, Gaziantep'te tekvando kursu, futbolun yanı sıra çocuk filmleri şenliği düzenlenecek. Kadının sosyo ekonomik hayata katılımının teşvik edileceği Batman'da ise Resmî Nikâh Projesi hayata geçirilecek. Yine aynı şehirde sinema, tiyatro ve konferans salonu inşa edilecek.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum