16 Aralık 2008

Hisarcıklıoğlu 'barış'a şahitlik yaptı.

İlçeye bağlı Hocalı köyü yakınlarında 5 ay önce M.Ali Kılıçarslan tarafından açılan yaylım ateşi sonucu Mustafa Şahin’in yaşamını yitirmesi ve amcası Kızıltepe Şoförler Odası Başkanı Bedran Şahin’in yaralanmasıyla başlayan kan davası Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç'un şahitliğinde barışla neticelendi.

Kızıltepe Buhara Düğün Salonunda gerçekleşen ve çok sayıda kanaat önderi aşiret lideri ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı barış merasiminde akraba olan Kılıçarslan ve Şahin ailelerinin fertleri birbirlerine sarılarak aralarındaki husumeti bitirdiklerini şahitler huzurunda beyan ettiler.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar törende yaptığı konuşmada; akraba olan iki ailenin barışı seçmesinin bölgede yaşanan diğer husumetlere de örnek teşkil edeceğini belirterek,”Hatasız kul olmaz. Önemli olan o hatalardan ders çıkarmaktır. Bazen küçük öfkeler büyük olayları tetikleyebiliyor. Yaşanan acı olaydan sonra her iki ailenin özveride bulunarak bir araya gelmesi bizleri sevindirmiştir. Sağlanan barışta emeği geçenlere teşekkür ediyorum”dedi

Gerçekleştirilen barış törenine onur konuğu olarak katılan ve barışa şahitlik etmek için Ankara’dan özel uçakla Mardin’e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bölgede huzur ve barışı tesis etmek için ilk önce herkesin kendi ailesinin içinde barış ve huzuru sağlaması gerektiğini savundu.

Olayda oğullarını Şahin ailesi adına konuşan Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, göz yaşlarını tutamayarak başladığı konuşmasında; “Bugün çok duygulu bir gün yaşıyoruz. Dayılarımız olan Kılıçarslan ailesi ile tarihten günümüze kadar çok barışık bir şekilde yaşadık. Yaşanan olayda oğlumuz Mustafa’yı kaybettik ancak hemşehirlerimize feda olsun inşallah bu acı olay bir daha bölgede yaşanan son olay olur. Bu duygulu günümüze gelerek bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kılıçarslan Ailesi adına konuşan CHP il Başkanı Mehmet Kılıçarsalan ise, yaşanan acı olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, “Biz yaşanan benzer acı olaylarda olduğu gibi; hiçbir kan bedeli ya da hiçbir karşılık gözetmek sızın olayı tatlıya bağladık. Kendimizi hukukun yerine koymadık. Kararı yüce adalete yüce yargıya bıraktık en doğrusu da odur.” dedi.

Yapılan duaların ardından 200 koyun kesilip 1 ton pirinç kullanılarak yapılan barış yemeği davetlilere ikram edildi.

Öte yandan barış yemeğinden sonra Mardin valisi Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyaret sırasında rahatsızlanarak Mardin Büyük Otel'de istirahata çekildi. Doktor kontrolünde olan Hisarcıklıoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle Mardin'deki toplantı ve gezi proğramının bir bölümü iptal edildi.
Kadir ÜRÜNDÜ
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum