15 Aralık 2008

İŞ KADINLARINA ERKEKLER ENGEL

http://www.habermardin.com/haber_uploads/987_maxi.JPG

Mardin İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Deniz Hitay, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kadınların iş hayatına atılmalarında erkeklerin engeli ile karşılaştıklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınların işlerinin kurarken erkeklerin engeli ile karşılaştıklarını ifade etti. Bölgede yüksek tahsil yapmış çok sayıda kadının bulunduğunu, buna rağmen iş hayatına atılamadığını belirten Hitay, sosyal yaşamda kadının ataerkil aile yapısından kaynaklanan sıkıntılar yaşadığını söyledi. Kadınların eğitim düzeylerinin yükseldiğine dikkat çeken Hitay “ Bölgemizde, kadınların iş hayatına atılmalarının önünde erkek faktörü duruyor. Erkekler önümüzü kesiyor. İş Kadınları Derneğini kurmamızın amacı bu engeli aşmaktır. Yüksek tahsil yapmış, fırsat verilirse kendi işini kuracak ve alanında başarılı olacak çok sayıda kadın var.

Mardin İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Deniz Hitay Ne yazık ki bölgede sosyal yaşam içinde kadına sadece ev işleri, mutfak ve çocuk doğurup bakma görevi reva görülüyor.”dedi.

Kurdukları İş Kadınları Derneğine iş kadını üye bulmakta zorlandıklarına işaret eden MİKAD Başkan Yardımcısı Hitay, bölgenin kalkınması ve ekonomik dengelerin sağlanmasının kadına iş hayatına tanrıma fırsatı ile hızlanabileceğini söyledi. Hitay “Derneğimizi kurduk, ancak iş kadını üye bulmada zorlanıyoruz. Üye arkadaşlarımızın çoğu kamuda çalışıyor. Hizmet ve sanayi sektöründe iş yapan kadınlar başarılı sonuçlar alıyor. Kadının iş hayatı içinde kabul görmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum