20 Aralık 2008

Kadın ve Doğum Hastanesi hastaların kuyruk çilesine kartlı çözüm getirdi

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin 2 aydır hazırlıklarını sürdürdüğü hasta tanıtma kartları faaliyete girdi.

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ilk kez uygulanan sistemle hastalara kartla kayıt yaptırma imkanı sağlandı. Hastane Başhekimi Dr.Fettah Oğuz tarafından yapılan açıklamaya göre, Mardin Kadın doğum Hastanesi'nde muayene olacak hastalar, hastaneye başvurarak alacakları dijital kartlar ile istedikleri doktorun polikliniğinin kapısında bulunan cihaza kartı okutarak, kayıt yaptırabilecekler.

Hastane Başhekimi Dr.Fettah Oğuz, sistem sayesinde hastalar bundan sonra kayıt yaptırmak için sıra beklemeyeceklerini kaydetti.

Hastaların kayıt işlemi sırasında vakit kaybetmesini önlemek ve kuyruk çilesine son vermek amacıyla yeni uygulamayı başlattıklarını bildiren Dr. Oğuz, şunları kaydetti:
''Uygulanan sisteme göre, hastalar hastaneye başvurarak alacakları dijital kart ile istedikleri doktorun polikliniğinin kapısında bulunan cihaz yardımı ile kayıt yaptırabilecekler. Ayrıca hastalar poliklinik kapılarının üstünde bulunan LCD ekranlardan da sıralarını takip etme imkanı bulacaklar. Herhangi bir sorunla karşılaşan hastalarımızın işlemleri, hasta kabul ünitesi tarafından yapılacak. Bu uygulama hastalarımızın, hastanemizdeki otomasyon sisteminden mümkün olan en üst düzeyde yararlanmalarını sağlayacaktır. Uygulamanın hastalar açısından çok verimli olacağına inanıyoruz.''

Dr.Oğuz, “Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi modern hastane anlayışını sürdürmektedir. Avrupa’da birçok hastanede bu tür uygulamalar yapılmaktadır. Gördük ki, bu sistem hasta işlerini azaltıyor ve kısa zamanda yapılmasını sağlıyor. Hasta ve hasta yakınları artık bu uygulamadan sonra, çok fazla kuyruklarda beklemeyecek, koridorlarımızda yığılmalar olmayacak. Kartın üzerinde hasta ve hastane ile ilgili bilgiler var. Biz artık bölgeye hitap ediyoruz, çevre illerden ve ilçelerden çok hastalarımız var. Onun için ekip olarak bu kartı düşündük ve hayata geçirdik. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Kartla ilgili ayrıntılı bilgi veren Hastane müdürü Sait Uçar ise “Kartın ön yüzünde hastanın ismi, T.C. kimlik numarası ve hastanın dosya numarası bulunacak. Türkiye’de çok fazla birbirine benzeyen ad ve soyadı olduğundan, bu kartla hastanın kim olduğu çok kısa zamanda öğrenilecek. Bilgisayarlarımızda barkot okuma sistemi var. Vatandaşlarımız T.C. kimlik numarasını bilmiyor ise bu da onlar için bir avantaj olacak."diye konuştu.

Nezir Güneş
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum