7 Aralık 2008

Kalkınma Ajansı ilk toplantısı yapıldı

Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere kurulan ve Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illerinden oluşan Kalkınma Ajansı ilk Yönetim Kurulu toplantısı, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar başkanlığı’nda Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Mardin Valisi ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar, Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık, Siirt Valisi Necati Şentürk, Şırnak Vali Vekili Ramazan Kurtyemez, Kalkınma Ajansına dahil olan İllerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Üniversite Rektörleri katıldı.

Kalkınma Ajansı ilk toplantısında gündem olarak; Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekilinin seçilmesi, Kalkınma Ajansı Hizmet binasının tespit edilmesi, Kalkınma Ajansı Genel Sekreterinin görevlendirilmesi, geçici çalışma programı ile geçici bütçesinin hazırlanması için karar alınması, yatırım destek ofislerinin açılacağı yerlerin tespit edilmesi gibi konular yer aldı.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar Kalkınma Ajansının kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm İller ve bölgenin gelişimi için hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra ajansların temel görevleri arasında yer alan kamu, özel kesim ve Sivil Topluım Kuruluşları arasındaki işbirliğinin ve koordinasyonun geliştirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi ve geliştirilmesi, AB fonları ve uluslararası fonların kullanılmasında aracılık ve koordinasyonun sağlanması, iş ve yatırım imkânlarının araştırılması, tanıtımı ve kaynakların bölgeye çekilmesi ile birlikte yeni kurulan kalkınma ajansının dinamik ve esnek yapısı ile Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illerinde yatırımların ve kalkınmanın hızlanmasına aracılık edeceğini belirtti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum