19 Aralık 2008

Kalkınma ajansları işsizliğe ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, bölgede kurulacak kalkınma ajanslarının işsizliğe ve ekonomiye büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen GAP Kalkınma Ajansı toplantısında konuşan Mehmet Kılıçlar, hazırlanacak projelerle birçok iş alanları oluşturulacağını ifade etti.

Her ilde bir kalkınma ajansı kurulacağını kaydeden Kılıçlar, "Gerek az gelişmiş yörelerimizin, gerekse bütün yörelerimizin potansiyellerini harekete geçirerek ülkemizin topyekûn kalkınmasına yeni bir ivme kazandırabilmek ve rekabet gücünü artırabilmek için kalkınma ajansları şeklindeki yerel kurumsal yapılara yıllarca ihtiyaç duyulmuştur. Kalkınma ajanslarının kuruluşuyla bu sorunun ortadan kaldırılması amaçlanmıştır." diye konuştu.

Kalkınma ajanslarının temel görevleri arasında, bölgesel gelişmeyle ilişkili strateji hazırlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçlar, "Özellikle kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğin ve koordinasyonun geliştirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi ve geliştirilmesi, iş ve yatırım imkânlarının araştırılması tanıtımı ve kaynakların bölgeye çekilmesi için işbirliği yapılacaktır. Yerel yönetimlerin planlama çalışmalarına teknik destek, kuruluşların kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Kılıçlar, ayrıca kalkınma ajanslarının, yatırımcıların izin ve ruhsat işlemlerin tek elden takibi, kırsal kalkınma ve yerel kalkınma faaliyetlerine destek, AB fonları ve uluslar arası fonların kullanılmasında aracılık ve koordinasyon sağlayacağını, bunun da Güneydoğu'nun kalkınmasına önemli katkı yapacağını vurguladı.

Toplantıda yapılan seçimle Kalkınma Ajansı Başkanlığı'na Kurtalan Kaymakamı Mustafa Gündüz, yardımcılığına ise İdil Kaymakamı Fatih Sevinç getirildi.
Kalkınma ajansı 6 ayda bir toplantı düzenleyerek yeni başkanını seçecek.
GAP Kalkınma Ajansı toplantısına Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bedii Omay, Şırnak, Siirt ve Batman'dan gelen kaymakamlar ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum