31 Aralık 2008

Kardeşliğe Devam: TRT Şeş Seet Xweş

Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, TRT 6 kanalından Kürtçe yayına –hem de Devlet eliyle- başlamasını çok anlamlı ve hayırlı bir başlangıç olarak gördüklerini ve toplumsal huzur ve iç barışın güçlendirilmesi için ``KANAL ŞEŞ SEET XEŞ`` sloganıyla yayına başlayan TRT 6 kanalının yayımına karar verenleri ve emektarlarını kutluyoruz. Dedi.

İl Başkanı Aydın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 18. Yüzyılın sonlarında Avrupa’dan başlayarak bütün dünyaya salgın bir hastalık gibi yayılan ve İslam alemini de etkisi altına alarak halkları birbirine kırdıran, yabancı ve düşman kılan Milliyetçilik anlayışı, insanlık alemine çok büyük bedeller ödetmiştir.

İki tane dünya savaşı, onlarca düşük yoğunluklu savaş, yüzlerce iç savaş, binlerce işgal, onmilyonlarca öldürülme ve yüzmilyonlarca yaralanmalarla beraber; işgaller, sefaletler, bölünmeler ve talanların önemli sebeplerden birisidir Milliyetçilik!

İttihad ve Terakki’den bu yana ülkemiz yapay ve ithal sorunlarla boğuşmuş, bin dörtyüz yıllık ortak değer ve hatıralar yok sayılmış ve ülkenin zenginlikleri imkân yerine tehlike olarak görülmüştür.

Yakın tarihimizde ağır bedeller ödediğimiz yanlış politikaların yavaş yavaş terk edilerek sağduyu ve adalet duygularının yeniden filizlenmesini ülkemiz adına bir umut olarak değerlendirmekteyiz.

TRT 6 kanalından Kürtçe yayına –hem de Devlet eliyle- başlamasını çok anlamlı ve hayırlı bir başlangıç olarak görmekteyiz.

Toplumsal huzur ve iç barışın güçlendirilmesi için “KANAL ŞEŞ SEET XEŞ” sloganıyla yayına başlayan TRT 6 kanalının yayımına karar verenleri ve emektarlarını kutluyoruz.

Aziz milletimizi sağdan ve soldan adeta mengeneye alarak sıkıştıran zihniyetlerin kirli hesapları asla tutmayacaktır.

Vatandaşımızın refah seviyesinin yükseltilmesi için gereken kaynakları, savaş ve gerginlik alanlarına harcayan derin mihrakların elindeki malzemeler gittikçe azalmaktadır.

Artık bütçeden en büyük payın kültür, sanat, bilim, teknoloji ve istihdama ayrılması gerekmektedir.

Bu hassas dönemde herkesi sağduyulu ve serinkanlı davranmaya, demokrasi ve özgürleşme alanında işbirliği ve dayanışma içinde bulunmaya davet ediyoruz.

Mardin MEMUR SEN olarak ortak akıl ve değerler çerçevesinde hukukun ve adaletin tesis edildiği bir Ülke olma idealini taşıdığımızı; her türlü anti demokratik ve hukuksuz uygulamaların karşısında olduğumuzu bu vesileyle kamuoyuna saygıyla duyurur, TRT 6 açılımının bir ilk adım olarak milletimize hayırlı olmasını dileriz.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum