7 Aralık 2008

KBB'de Radyofrekans devri

Nusaybin devlet hastanesi tedavilerde teknolojiyi takip etmek için çalışmalar sürüyor. Laparoskopi ameliyatından sonra Radyofrekans (bıçaksız)
uygulamasıyla horlama sorunu yaşayanlar tedavi edilmeye başlandı.
Nusaybin devlet hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) hastalıkları uzm. Dr. Duygu Demirbaş, Radyofrekans uygulamasıyla ilk hastasını ameliyat etti.
Açıklama yapan uzm. Dr. Demirbaş, radyofrekans tedavisinin halk arasında bıçaksız – kansız ameliyat olarak bilindiği söyledi. Radyofrekans uygulamasıyla burun eti denen konkaya bağlı burun tıkanıklıklarında ve yumuşak damak sarkmasına bağlı horlama tedavisini yaptıklarını belirten Demirbaş; “artık radyofrekans dalgalarıyla yapılan ameliyatlar tercih edilmektedir. Geçmişte çok kanamalı ve ızdıraplı bir ameliyat olan konka cerrahisi bugün artık çok büyük teknolojik bir aşama kaydetmiştir. Radyofrekans dalgaları ile küçük dil, yumuşak damak ve dil kökü müdahaleleri, bu alanda geliştirilmiş en yeni tekniklerden biridir. Horlamaya sarkık ve ince yapılı yumuşak damağın neden olduğu durumlarda ve konkanın büyüyüp burun pasajını tıkadığı, nefes almada güçlük olduğu durumlarda uygulanabilmektedir. Horlama sorunun da çözümüne çok büyük katkı sağlayan radyofrekans sistemi lazer ile yapılan (buharlaştırma) evaporizasyon işleminin daha gelişmiş ve riskleri azaltılmış bir şekli olduğundan burun ve damak cerrahisinde kullanılmaya başlanarak önemli gelişmeler elde ediliyor” dedi.
Bu ameliyat yönteminde dokuların mukoza altına yerleştirilen bir elektrod yardımıyla buharlaştırılacak bölgelere istenilen dozda radyofrekans dalga verilerek tedavi yapıldığını kaydeden Demirbaş, radyofrekans tedavisi yönteminin kansız, hiç bir yan etkisinin bulunmadığını ve hem doktor hem hasta açısından büyük bir rahatlık sağladığını sözlerine ekledi.

Baştabip Gökdemir; "Hastaların dışarıya gitmesine gerek kalmadı"
Teknolojik açıdan devlet hastanesinin sürekli geliştiğini söyleyen Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Süleyman Gökdemir ise, KBB uzm. Dr. Demirbaş tarafından yapılan radyofrenas uygulaması tedavisiyle hastaların artık tedavi olmak için ilçe dışına çıkmasına gerek kalmayacağını bildirdi.
Geçmiş dönemlerde kendisi tarafından başlatılan laparaskopi (bıçaksız safra kesesi ameliyatı) tedavisinin de devam ettiğini kaydeden Gökdemir; “sağlık konusunda Nusaybinlilerin rahatlaması için hekim arkadaşlarımızla sürekli çalışma halindeyiz. Uzman dr. Arkadaşlarımızın ilçede daha iyi ve güzel bir şekilde hizmet etmek için ellerinden gelen çalışması gösterirken, bizler de onların çalışmasını profesyonelleştirecek, hastanemize teknolojik cihazları kazandırmaya çalışıyoruz. Bu sayede halkımıza daha iyi hizmet veriyoruz” dedi.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum