26 Aralık 2008

Kızıltepe'nin İlk bayan Muhtar Adayı iddialı

Kızıltepe ilçesi tarihinde Sevgi Aydemir adlı bir bayan ilk kez ilçedeki bir mahallenin muhtarlığına aday oldu.


Çevredekilerin 'bayan'dan muhtar olur mu?' söylemleri arasında kendisini destekleyen kadınlarla birlikte seçim propogandasını başlatan Sevgi Aydemir, İlçe'de bulunan Yerel ve Ulusal Medya temsilcilerini de ziyaret ederek desteklerini istedi.

Doğma büyüme Kızıltepeli olan Sevgi Aydemir, ailesinin de büyük desteği ile Tepebaşı Mahallesi muhtarlığa’na aday olduğunu resmen açıkladı. Güneydoğu’nun erkek egemen toplumunda; üstelik de erkeklerin egemen olduğu bir dalda, mahalle sakinlerine hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan Sevgi Aydemir, 29 Mart yerel seçimlerinde muhtar olarak seçildiği taktirde Kızıltepe Tepebaşı mahallesine çağdaş, modern ve yenilikçi bir yönetim anlayışının hakim olacağını söyledi.

Kızıltepe’de bulunan Mardin Life ve İletişim Gazetesi irtibat bürosunu ziyaret eden ve Gazeteci Kadir Üründü’ye adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tepebaşı Mahallesi Muhtar adayı Sevgi Aydemir; Mardin bölgesinin ilk kadın Muhtar adayı olma özelliğini taşıdığına dikkat çekerek, “Biz bayanları evlerine hapsedilmiş ve sadece ev hizmetçisi olarak gören zihniyetin karşısında bir şeyleri başarabilmek adına muhtarlığa talip oldum. Bir ilki gerçekleştirme cesaretini gösterdiğim için vicdanen çok rahatım. Gerisi Tepebaşı Mahallesi’nin sakinlerine kalmıştır.”dedi.

Mahalle sakinlerine ve özellikle de mahalleli kadınları ziyaret ederek seçim kampanyasının startını verdiğini belirten Sevgi Aydemir, özellikle kadınların büyük ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Neden muhtar olmak istediğine dair kendisine çok sayıda soru sorulduğunu ifade eden Sevgi Aydemir, “Muhtarlığın pek bir cazibesi yok. Aksine çok külfetli bir iş. Ancak ben, sessiz çoğunluğun sesi ve özellikle de mahallemdeki bayanların sesi olmak istiyorum. Seçildiğim taktirde; işlerini yürütmekte karşılaştıkları sosyal çekinceleri aşamayan kadınlarımıza çok büyük bir kolaylaştırıcı unsur olacağıma inanıyorum. Kadın ve erkeğin yönetim tarzı arasındaki farkındalığı ortaya koyacağıma inanıyorum. Evimin temizliğine, düzenine gösterdiğim özeni bütün mahalleme yansıtmak istiyorum. Kadın hamaratlığını mahallenin her köşesine yansıtmak, sorun ve sıkıntıların çözme noktasında ilçemizdeki ilgili kamu-kurum ve kuruluşlarımızla görüşerek sorunun adresi değil, çözümün adresi olmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 25 bin nüfusu olan ve ilçenin ilk yerleşim alanı olarak da bilinen Tepebaşı mahallesi muhtarlığına aday olan Sevgi Aydemir, Lise mezunu olup, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi’nde 5 yıl usta öğreticilik görevinde de bulunduğu öğrenildi.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum