17 Aralık 2008

Mar-Ali’nin beklenen Cd ve Kaseti Çıktı…

Yazdığı birbirinden güzel şiirleri bir arada toplayıp ardından besteleme kararı alan Mar-Ali, büyük bir özveri ve çalışmayla muradına erdi.

Ezgi Müzik Yapım etiketiyle ‘Bir Aşk-ı İnce’ adlı albümünün piyasaya çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Mar-Ali, kendisine bu konuda büyük katkıları olan Abdülkerim Çuha’ya minnettar olduğunu söyledi.

Her insanın ömrü vefa ettikten sonra ardından bu dünyada hatırlanmaları için bir şeyleri bıraktıklarını söyleyen Mar-Ali, “yaptığım bu şiirlerin heba olmasını istemedim. Bunları besteleyerek Mardin’de bir eser bırakmayı düşündüm. Bana hayli külfetli oldu ama albümün piyasaya çıkmasından sonra tüm külfeti ve zahmetlerini unuttum. Mardinlilerin beğenisine sunduğum bu albümde her kesimin beğeneceği bir parçanın olduğunu düşünüyorum. Tabi ki takdir müzikseverlerin olacaktır. İnşallah Allah bu özverili çalışmayı karşılıksız bırakmayacaktır” dedi.

Hobileri arasında Şiir, Müzik ve Resim yer aldığını söyleyen Mar Ali, “Müzik âlemine duyduğum ilgi çocuk yaşlardan beri devam etmektedir. Bu güne kadar yazdığım ve bestelediğim şiirlerimi siz değerli dinleyenlere ve müzik camiasına sunmak ve arkasından kendimi hatırlatacak kalıcı bir eser bırakmak istediğim için bu albümü yaptım. Desteğinizi bekliyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

MAR-ALİ KİMDİR?

25 Ocak1953 te Mardin'de doğan Mar-Ali, İlköğretimini Diyarbakır Cumhuriyet İlkokulunda bitirdi. Ortaokul İkinci sınıfta Mardin'e gelerek Orta ve Lise tedrisatını Mardin Lisesinde tamamladı. Uzun süre Mardin'de teknik resim ve tabelacılık yaptıktan sonra Mardin Adliyesinde Hizmetli Mübaşir olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında emekliye ayrıldı.


Mar-Ali, Evli ve 3 çocuk babası.

Yazdığı şiirleri Mardin Ezgi Müzik sahibi ve Mardin’in tanınmış müzik hocası Abdülkerim Çuha tarafından tüm enstrümanları tek başına çalarak adeta bir orkestra oluşturuldu. Çuha, ortaya çıkan bu eserin kendisine de büyük mutluluk verdiğini söyledi.

Söz ve müzikleri kendisine ait olan Albümdeki parçalar:

01- Bir Aşk-ı İnce 02- Sabır Sabır ,03- Aşık u Mastor 04- Gel Bende kal 05- Kıtel (Hâc Hamze) (Söz,Müzik:Abdülkerim Çuha) 06- Ale ALLAH vit tiklen 07- At Bir Çimdik 08- Muhtacım Merhabana 09- Feleğini Şaşırmış 10- İnsanoğlu


Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum