19 Aralık 2008

Mardin Belediye Başkanını Arıyor - Ekrem ASLAN


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2001 yılında UNESCO’ya dünya kültür mirasına aday şehir gösterilen 7 bin yıllık tarihi Mardin kentimiz gerçek manada hizmet aşkı ile çalışacak bir Belediye Başkan adayını arıyor.

Bu belediye başkan adayı devletin tüm kademelerinde hizmet yapan, askeri ve mülki erkânın yanı sıra, sivil toplum örgütleri ile ha keza aynı şekilde barışık ve hizmet aşkı ile çalışacak olması gerekiyor. Öyle bir aday ki kayırma yapmayacak. Sözü ne ise özü de öyle olacak. Caydırıcılık gücü her kesime yansıyabilecek kapasiteye sahip olması gerekiyor.

Tarihi kentimiz ile hep iftihar ettik. Ancak, gerçek manada hizmeti sunabildik mi? Tabiî ki hayır.

Sokaklarımız geçilemiyor. Hala 100 yıl öncesindeki alt yapı ile gelen yerli ve yabancı heyet ve turistlere tanıtma çabasındayız. Doğru dürüst bir turizm levhamız bile yok. Resmi törenlerimizi caddeleri kapatarak ulu orta yerde yapıyoruz. Bu utanç bizlere yeter de artar.

Öyle bir başkan istiyoruz ki bizlere eleştiri alanı dahi bırakmayacak olsun. Dünyanın her tarafında semt pazarları, parklar kurulurken bizde ise hala imara açılabilen alanlarda zar zor bu hizmeti vatandaşlarımıza sunabiliyoruz.

Bu nasıl tarihi kenttir?

Allah’tan son 7 yıldır birkaç butik otel açtık da gelen misafirlere rezil olmadık. Bir yol tamiri yapmaya görsün vatandaş, tabiri yerinde ise anasından emdiği süt ağzından çıkıyor. Her taraf köstebek yuvasına dönüyor. Belediye’nin asli görevlerinden biri de caydırıcılık gücüdür. Allah aşkına bana söyleyin de inanayım? Var mı ki inanayım?

Allah’tan İstanbul Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi bizlere destek çıktı da tarihi yaya metrolarımız olan Abbaralar onarıldı. Zaten onarılmasaydı ya bizim, ya da gelen bir yabancı heyetin başına paralanacaktı. Dünyanın birçok şehrinde temizlik hizmetleri özelleştirildi. Bizimkisi olmaz olsun dedirtti. Tek caddeye yayılan çarşı merkezine uygun bir ışıklandırma yapamadık. Esnafı akşamları kepenk açmaya bir türlü ikna edemedik. Onardığımız mekânlara ise sahip çıkamadık. Bazıları yeniden atıl duruma düştü. Oysa bir önceki belediye yönetiminde zorla boşalttığımız itfaiye merkezini gidip görüp bakında ne hale düştü. Oysa çok zorluklarla buradaki tahliye sağlanmıştı. İkinci caddemizi parke taşı ile boylu boyuna kaplayacaktık. Bu güzergâhtaki çalışma, insanları adeta canından bezdirdi ve olmaz olsun dedirtti de yarıda kaldı. Kim bilir belki de iki yıl da ancak bitirilirdi ama öyle yarım kaldı.

Mardin Artuklu Üniversitesini kurdu. Kurdu da ne oldu. Hala ev sahibi değil de kiracı. Kurulan iki fakültemizi ne hikmetse hala Diyarbakır Dicle Üniversitesi bünyesinden alamadık. Kampus alanı ile ilgili çalışmalar Allah’tan sonuçlandı ve artık ihale süreci bekliyoruz. Ben öyle bir belediye başkan adayı istiyorum ki Üniversitesi için gerekirse belediye binasını hibe etsin. Bu memleket hep bilgisizlikten ve ilgisizlikten kaybetti. Tabir yerinde ise atı alan Üsküdar’ı geçti. Tarihi kentimizi unuttuk ve hep Yenişehir semtine yüklendik. Allah’tan bu yolları yaptık. Ama hala aşırı bir yağış düştüğünde her taraf altyapısızlıktan göletler haline geliyor.

Uzun sözün kısası, artık yetti?

Öyle bir Belediye Başkan adayı istiyoruz ki, yükselen feryatları dindirsin ve acılar hizmetlerle yatışsın. Kentimiz deneme tahtasından kurtulsun. Yoksa adaylar dostlar pazarda görsün misali ile halkın karşısına kesinlikle ve kesinlikle çıkmasın. Özellikle iktidara mensup olacak adayların plan, proje ve ortaya koyacakları hedefler, ekipleri ile görücüye çıkması en doğru tercih sebebi olacağını buradan hatırlatırım. Mardin’in bir 5 yıl daha kaybetmeye hakkı yok ve buna da çanak tutmaya kimsenin hakkı olamaz. Her şeyi seçilmiş değil de atanmışlarla yapmaya kalkarsak, dünya alemi kendimize güldürmez miyiz? Onlar nihayet atanmış, siz ise seçilmiş ev sahibisiniz. Kiracı ile ev sahibi misali olmaz mı?

Ben gerçekten öyle bir aday istiyorum ki halkın sağduyusunu hizmetlere yansıtacak ve etkili doğru kararlarla başım dahi gitse bunu yapacağım diyen belediye başkanını arıyorum. Bilmem haksız mıyım?

Ben öyle bir Belediye Başkan adayı istiyorum ki devleti ile halkı ile barışık ve karışık işlerde olmasın. Kimsenin ama hiç kimselerin güdümünde olmasın ki halka tüm yapacaklarını gerçekleştiremediği için hayıflanan biri olsun. Kısacası Mardin gerçek manada belediye Başkan adayını arıyor.

Tarihi ile zengin kültürü ve dünyaya örnek olmuş farklılığı ile bunları sırtlayacak güce ve caydırıcılığa sahip bir belediye başkan adayı arıyoruz.

Görenler var mı?

Biz bazılarında bunu sezdik ama hala kesinlik kazanmadı. İnşallah hayırlısı olur.

Kalın sağlıcakla…

Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum