27 Aralık 2008

Mardin Life Ekibi Kültür ve Turizm Bakanı ile görüştü

“Tarihi Kentte Yaşama dair ne varsa”sloganı ile yayınladığı günden beri Mardin’in tanıtımında önemli bir kilometre taşı olan Mardin life Dergisi’nin 6. Sayısına verdiği röportajla konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dergisinin içerik zenginliği ve baskı kalitesiyle kentin tanıtımına çok önemli katkılarda bulunduğunu ifade ederek, derginin hazırlanmasında emeği geçen herkesi en kalbi, duygularıyla kutladığını söyledi.

Mardin’in başta Türkiye olmak üzere yurtdışında tanıtımını yaptığı kültürel ve turizm yayınları ile başarılı bir şekilde üstlenen Mardin Life Ekibi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştü.

“Tarihi Kentte Yaşama dair ne varsa”sloganı ile yayınladığı günden beri Mardin’in tanıtımında önemli bir kilometre taşı olan Mardin life Dergisi’nin 6. Sayısına verdiği röportajla konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dergisinin içerik zenginliği ve baskı kalitesiyle kentin tanıtımına çok önemli katkılarda bulunduğunu ifade ederek, derginin hazırlanmasında emeği geçen herkesi en kalbi, duygularıyla kutladığını söyledi.

Görüşmeye Vekiller de katldı
Ankara Ulus’taki Kültür ve Turizm Bakanlığı makam odasında gerçekleşen röportaja daha sonra Mardin Life yayın ekibine AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ile Mehmet Halit Demir de eşlik etti. Çok samimi bir ortamda gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede Mardin’in çok önemli bir tarih ve kültür şehri olduğuna vurgu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Gerek tarihi, gerek mimari ve gerekse de kültürel yapısıyla Mardin çok önemli bir dünya kentidir. Ben Mardin’i çok seviyor ve özellikle de bakanlığımızın sorumluluk alanı içerisindeki konularda kentte yapılan çalışmaları çok yakından takip ediyorum. Kentin Mimari yapısının korunması ve özellikle de kentin eski yerleşim alanında görüntü kirliliği arz eden yapıların kaldırılması konusunda TOKİ tarafından uygulanması düşünülen projenin sürecini çok yakından takip ediyorum. Mardin’i önemsediğimiz için bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyorum.”dedi.
"Ben olsam Vali Kılıçlar'ı göndermezdim"
Görüşmede Eskişehir’e ataması yapılan Vali Mehmet Kılıçlar’ın Mardin’in aslına dönmesi konusunda çok başarılı ve gayretli çalışmaları olduğunu dikkat çeken Bakan Günay, görüşmeler esnasında da Vali Kılıçlar’ı telefonla arayarak ataması konusunda tebrik etti. Mardin Life Ekibi ve milletvekillerin Vali Kılıçlar’ın başarılı çalışmalarından dolayı memnun olduklarını ifade etmesi üzerine ise Bakan Günay, “Bu ortak kararınızdan sonra ben de kendisini başarılı bulduğum için birlikte onu Eskişehir’e göndermekten vazgeçelim.”şeklinde espri yaptı.

Görüşmede konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Mardin Life Dergisi’nin Mardin’in tanıtımında çok önemli bir role sahip olduğunu, bu dergiyi çıkaran gayretli gazetecilerin kentin tanıtımı noktasında çok önemli özverilerde bulunduklarına şahsen şahit olduğuna vurgu yaptı. Gönül Bekin Şahkulubey ise, kentin tanıtımında büyük pay sahibi olan Mardin Life’in yaşatılması konusunda herkese görevler düştüğünü, bu manada Mardin Milletvekilleri olarak Mardin Life ekibine her konuda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Görüşme esnasında Dergimizin İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, imkânsızlıklar içinde birer Mardin sevdalısı olarak tarihi kentimizi tanıtma adına çıktığımız olda karşılaştığımızda onca sıkıntıya rağmen büyük bir özverili içinde ekip çalışması yaparak Mardin’imize yakışır bir dergiyi okuyucularımızla buluşturmanın sevinci içerisinde olduğunu söyledi.

Gönüllü Turizm Elçisiyiz
Derginin Yayın Koordinatörü Kadir Üründü ise dünya kültür mirasına aday bir kentin tanıtımına kendini adamış birer gönüllü turizm elçileri olan gazeteciler olarak kentimizi gerek sosyal ve gerekse de kültürel anlamda tanıtım amacında olduklarını belirterek, “Bu konuda bugüne kadar bizimle aynı duyguları paylaşan başta sayın milletvekillerimiz Gönül Bekin Şahkulubey ve Mehmet Halit Demir’le İl Valimiz Sayın Mehmet Kılıçlar’ın çalışma şevkimizi artıran destekleri derginin bundan sonraki yol haritası ile ilgili önemli bir unsur olmuştur.”dedi.

Mardin Life Ekibi olarak bir yıl içerisinde tarihi kentin tanıtımı konusunda büyük başarılara imza attıklarını anlatan derginin Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş ise dergininin yönetim kadrosundan yayın kuruluna, okuyucusundan teknik ekibine kadar herkesin elde edilen başarıda büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Bakanlık Mardin'i tanıtacak
Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, röportaj esnasında gündeme gelen konuları tek tek not alması dikkat çekerken yayın ekibimizin ilimizin tanıtımını üstlenecek profesyonel bir kitabın basımının bakanlıkça üstlenmesini istemesi üzerine ise hemen talimat vererek bu konuda bir gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

İnanç ve kültür turizminin merkezi konumundaki ilimizle ilgili birbirinden ilginç konuların işlendiği Kültür ve Turizm Bakanımızla yaptığımız röportajın tamamını ise dergimizin önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni sayısında okuyabilirsiniz.

Mardin Life / Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum