20 Aralık 2008

Mardin, TOKİ ile aslına dönecek

Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi Mardin de gerçekleşiyor.

Valilik ve Mardin Belediyesi'nin TOKİ ile imzaladığı Kentsel Dönüşüm Projesi, 2009 Ocak ayında Anıtlar Kurulu'na sunulacak.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu, TOKİ ile imzaladıkları proje kapsamında sit alanında bulunan 3 bin 124 yapının tescil edildiğini belirterek, 1 yıl içinde sit alanında bulunan yaklaşık 500 betonarme yapının yıkılacağını söyledi.

Bu sayının daha da artacağına dikkat çeken Pamukçu, "Eski Mardin Kentsel Yenileme Projesi adı altında tespit edilen beton binaların yıkılması için Ocak 2009 tarihinde Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunularak yıkım kararı aldıktan sonra çalışmalara başlayacağız." dedi

Yıkılacak evlerin sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Pamukçu, "Proje, hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeden hayata geçirilecek. Yapılacak bu uygulama ile hem şehirleşme açısından önemli bir adım atılacak, hem de eski şehir çarpık ve betonarme yapılarından kurtulacaktır. Yıkılacak betonarmelerin ardından eski şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum