1 Aralık 2008

MARDİN'DEKİ OTELLERDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR

http://www.resimler.us/uploaded/20080809223104_mardin_gece1.JPG

Yerli ve yabancı turist acenteleri, Kurban Bayramı'nda Mardin'i ziyaret etmek isteyenler için otellerde rezervasyon yaptırmak için sıraya girdi.

Vali Mehmet Kılıçlar, dünyanın sayılı turizm kentleri arasına giren Mardin'deki otellerde Kurban Bayramı öncesi yoğun bir çalışma başladığını belirterek, kente gelecek yerli-yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.


Mardin'in, son 5 yılda yaklaşık 3,5 milyon yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği bir şehir konumuna geldiğini ifade eden Kılıçlar, "Mardin, artık yaz, kış turizme hizmet vermeye başladı. Son yıllarda turizm alanında önemli yatırımlar yapılmaya başlandı. Dünyanın sayılı ve önemli oteller zinciri Hilton, otel açmak için sıraya girmişse demek ki Mardin, dünya kenti haline geldi. İnanç ve kültür turizmi ile Kudüs ve Venedik'ten ile daha çok ilgi görmeye başladı. Bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekir. Bunda da esnafımız, otellerimiz ve halkımıza büyük işler düşmekte." diye konuştu.

Artuklu Kervansarayı'nın sahibi Selahattin Evrensel ise, bayram öncesi yoğun rezervasyon talebi ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Evrensel, "Özellikle bayramın 9 gün tatil olmasını fırsat bilen turizm acenteleri Mardin'e turist çekmek için yoğun çaba sarf etmekte. Biz de bu fırsatı iyi değerlendirmek için yatak kapasitesini artırmaya çalışıyoruz. Şu anda butik otelimizde rezervasyonlarımız yüzde 90'lara vardı. Bayrama kadar bu sayı yüzde 100'lere kadar yükselir." şeklinde konuştu.

Daha çok Avrupa'nın birçok ülkesinden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek yerli-yabancı turistlerin oteli tercih edip rezervasyon yaptırttığını kaydeden Evrensel, şunları söyledi: "Bayram turizmini iyi değerlendirmemiz gerekir. Burada Mardin esnafına büyük işler düşmektedir. Bayram süresi boyunca dükkânlarını açmalarını tavsiye ediyorum. Ramazan bayramında yaşanan bazı sıkıntılar yüzünden Mardin'e gelen turistlerin çoğu lokanta ve restoranların kapalı olması nedeniyle yemek ihtiyaçlarını karşılamadan kenti terk etmek zorunda kalmıştı Dedi.

Kanal47.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum