27 Aralık 2008

Mardin’e en güzel hizmeti vermek için yola çıktım

Mardin Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu önümüzdeki yerel seçimlerde Mardin Ak Parti’den belediye başkan aday aday olduğunu resmen açıkladı.



AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu'na müracaat dosyasını vererek Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu yaptığı açıklamada müracaat öncesinde, Ailenin ileri gelenleri, Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat Önderleri ve Partililerle istişare ettiğini olumlu tepki ve desteklerini aldığını ve Mardin’e en güzel hizmeti vermek için yola çıktığını söyledi.
Ayanoğlu; Mardin’in şehir olarak hak ettiği yerde olmadığını, kapsamlı bir program, yönetim birikimi, heyecanı, partimin geniş katkılı destek ve tasvibi ile modern yönetim perspektif ve anlayışına dayalı katılımcı bir belediye yönetimi kadrosuna liderlik yapacağımı ve bir ekip ruhu içerisinde Mardin’i hak ettiği yere taşıyacağıma inanmaktayım.”dedi.
Ayanoğlu, yerel seçim sürecinde, Partimiz içerisinde diğer aday adayı arkadaşlarımla partimizin demokratik anlayış ve gelenekleri uyarınca uygarca anlayış zemini oluşacağına inanarak, yakın gelecekte netleşmesi beklenen adaylık sonrasında da örgüt ruhu etrafında seçim çalışmalarımızın son güne kadar disiplin içerisinde devam edeceğine yürekten inanarak, aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.
İl Başkanı Lokman Sinanoğlu ise, Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı'na şimdiye kadar 8 kişi müracaat etti, müracaatların 31 Aralık'a kadar devam edeceğini, son iki günde müracaatların yoğunlaşacağını, en az 15 müracaat beklediklerini belirtti. Sinanoğlu; “müracaat edecek olan aday adayları için kamuoyu araştırması yapacağız. Milletvekillerimizin görüşlerini aldıktan sonra listeleri Genel Merkez'e göndereceğiz. Temayül yoklamamızı 3-4 Ocak'ta yapmayı hedefliyoruz. Genç, dinamik, geçmişi temiz, ufku geniş ve halkı kucaklayabilecek yetenekli aday idealimizdir diyen Sinanoğlu, seçimlerden en iyi şekilde çıkacağımızdan eminiz’' dedi.
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde, Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan ve Mardin Belediye Başkanlığına talip olan Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin’in köklü ve saygın ailelerinden birisi olan Paşavat Ailesi’nin bir ferdidir. Paşavat ailesi; 17-18 soy isim ile anılıyor. Bunlardan birkaçı ise şöyle sıralanıyor. Paşaoğlu, Paşavat, Ayanoğlu, Ağırakça, Ayan, Beşer, Beşenk, Kanayran, Cura, Unat, Yaşayan.
ÖZGEÇMİŞİ:
1970 yılında Mardin’de doğdu. İlk Okul, Ortaokul ve Lise eğitimini Mardin’ de yaptı. 1995 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukat-lık stajına Mardin Barosunda başladı ve 1996 yılında avukatlık stajını bitirdi.
1996 yılında T.C. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresine bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM’lar) Proje Koordinatörlük görevine başladı. Mardin il ve ilçelerinde toplam 5 ÇATOM merkezinin koordinatörlük görevini yaptı. Başarılı çalışmalarımdan sonra GAP İdaresince, Cizre-ÇATOM, Siirt-ÇATOM, Siirt-Uluköy ÇATOM kuruluşlarını yapılandırmak üzere görevlendirildi.
1998–1999 yılında vatani görevini Kırklareli ilinde Asteğmen olarak ifa etti. Askerlik dönüşü Serbest avukatlık bürosu açan Ayanoğlu halen Mardin’de serbest avukatlık yapmaktadır.
2003 yılında Mardin Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine, 2005 Yılında Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliğine, 2007 yılında yapılan Baro olağan genel kurulunda yeniden Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan Yardımcılığına seçildi. Bu görevi halen devam etmektedir.
2002 yılında kurulan Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği’nin kurucuları arasında yer alarak, bu derneğin Başkan Yardımcılığına devam etmektedir.
Mardin Artuklu Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği kurucuları arasında yer alan Ayanoğlu bu derneğin de halen başkan yardımcılığını yürütmektedir.
Kent Konseyi faaliyetleri kapsamında, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği ve Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına bağlı Mardin İnsan Hakları Kurulu üyeliği, Mardin Şefkat Eli Derneği üyeliği, Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şubesi üyeliği gibi, sivil toplum kuruluşları içerisinde yer alarak toplumda sosyal görevlerini aktif bir şekilde sürdüren Av. Mehmet Beşir Ayanoğlu bu görevleri yanısıra, Mardin’de günlük yayımlanan Kır’atım Gazetesinde siyasi ve politik konularla ilgili makaleler yazarak Mardinlilerle düşüncelerini paylaşmaktadır.
SİYASİ GEÇMİŞİ;
1992 yılında Refah Partisi Mardin Gençlik kollarında siyasi çalışmalarına başladı. Parti kapanıncaya kadar çeşitli kademelerde fiilen çalışmalarda bulundu. Partinin kapanmasına müteakip, yeni kurulan Fazilet Partisine katıldı ve burada çalışmalarda bulunarak, bu partinin teşkilat kademelerinde çalıştı.
AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte AK Partiye katıldı. 2004 yılında AK Parti Mardin İl Yönetim Kurulu üyeliği, Siyasi Hukuk İşler başkanlığına seçildi. Bu görevi 2006 yılına kadar sürdürdü. Bu görevi sona erdikten sonra Parti eğitmenliğine seçilen Ayanoğlu bu göreve halen devam etmektedir. 2007 Yılı 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı olmuştu.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum