27 Aralık 2008

Mehmet Kılıçlar'ı arattırmayacak bir vali: Hasan Duruer

3 yıllık başarılı hizmet hayatını Mardin’de noktalayan Vali Mehmet Kılıçlar'ın Eskişehir Valiliği’ne yerine ise İstanbul Avcılar Kaymakamı Hasan Duruer atandı.

İçişleri Bakanlığının 19/12/2008 tarihli ve 21185 sayılı kararnamesi ile Eskişehir’e atanan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ın yerine ise İstanbul Avcılar Kaymakamı Hasan Duruer atandı.

Avcılar İlçesi Kaymakamlığını yürüten Duruer’in ilçede sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda başarılı çalışmalar yürüttüğü ve ilçe halkının takdirini kazandığı belirtiliyor.

Hukukçu kimliğinin yanı sıra mülki alanda da donanımlı bir kişiliğe sahip Vali Hasan Duruer 1959 Yozgat doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren ve avukatlık stajını yaparak SSK’da avukatlık görevini tamamlayan Duruer, 1984 yılında Balıkesir Burhaniye Kaymakam vekilliği yaptıktan sonra sırasıyla Sivas Kangal ve Diyarbakır Çermik’te Kaymakamlık vazifesine devam etti.

Bu görevlerden sonra Şanlıurfa Vali Yardımcılığına atanan Duruer, Bursa Karacabey ve Sapanca Kaymakamlıklarını yürüttü.09/11/2005 yılında İstanbul Avcılar Kaymakamlığına atanan Vali Duruer, son kararname ile Mardin Valiliği’ne atandı.

Avcılar’da sergilediği kaliteli hizmet politikaları ile bir çok alanda ilkeli, disiplinli ve kararlı duruşuyla dikkat çeken Vali Hasan Duruer’in, bilgi birikimi, tecrübesi ve kaliteli hizmet anlayışı ile çalıştığı il ve ilçelerde herkes tarafından takdir edildiği belirtildi.

Kılıçlar Eskişehir Yolcusu
30/12/2005 tarih ve 9864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Mardin’e atanan ve 3 yıllık başarılı hizmet hayatını Mardin’de noktalayan Vali Mehmet Kılıçlar, İçişleri Bakanlığının 19/12/2008 tarihli ve 21185 sayılı kararnamesi ile Eskişehir Valiliği’ne atandı.

Mardin’de görevde bulunduğu süre zarfında başarılı çalışmaları, mesleki donanımı ve disiplinli ilkeleriyle dikkat çeken Kılıçlar, özellikle Mardin’in yapısal ve işlevsel sorunlarıyla ilgilendi.

Mardin için hayati önemi taşıyan turizm alanında nitelikli projeleri hayata geçiren Kılıçlar, ildeki birçok yapının korunması noktasında büyük emekler sarf etti. Mardin’de restorasyonu tamamlanmayan tarihi ve turistik yapının neredeyse kalmadığı ve atıl durumdaki yapıların da işlevsel hale getirilmesi için büyük çabalar sarf ettiği yöre halkını memnun eden önemli etkenlerden oldu.

Toplumsal barış, eğitim faaliyetleri, sağlıklı yaşam ve istihdam alanları gibi sosyal devlet anlayışının temellerini oluşturan çalışmaları ile Mardin insanına en güzel hizmetleri sunmaya gayret eden Kılıçlar, 1965 Yılında Tokat ili Artova ilçesinde doğdu. 1984 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.1985 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Yozgat-Sarıkaya ve Ankara-Haymana Kaymakam vekilliği, Giresun-Yağlıdere, Elazığ-Kovancılar Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Bşk.lığı İçişleri Bakanlığı Temsilciliği, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30/12/2005 tarih ve 9864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Mardin Valiliğine atandı.

1990-1991 yılları arasında ABD’de 1 yıl süreli İngilizce ve mesleki konularda eğitim, Japonya’da Kamu Yönetimi, Fransa ve Singapur’da mesleki konularda seminerlere katıldı. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli (2) çocuk babasıdır.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum