20 Aralık 2008

Midyat'taki arazi davası 11 Şubat'a ertelendi

Süryanilere ait Deyrul Umur (Mor Gabriel) Manastırı ile 3 köy arasında süren arazi anlaşmazlığı davası 11 Şubat 2009'a ertelendi.

Davaya Avrupa Birliği temsilcisi ve İsveç Büyükelçisi Helena Storm, İsveç Parlamentosu'ndan milletvekilleri Mast Pertoft, Kertsin Lundgern ve Midyat doğumlu Süryani asıllı Yılmaz Kerimo'nun yanı sıra Almanya, Suriye ve İsveç'te bulunan dernek ve federasyon temsilcileri katıldı.

Duruşma sonunda gazetecilere açıklama yapan İsveç Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Yılmaz Kerimo, "Duruşma eksik evraklar nedeniyle 11 Şubat'a ertelendi. Dava sonrasında 1700 yıllık manastır, topraklarına haklı yollardan kavuşacak." dedi.

Üç köy adına duruşmaya katılan Ankara Barosu avukatlarından Metin Kılıç ise, "Bu dava için bu kadar milletvekilinin gelmesine gerek yoktu. Çünkü bu sınırlar daha önceden belirlenmiş sınırlardır. Müvekkillerim, konuyu her zaman sulh yoluyla çözmeye hazır. Ellerimizde bulunan delilleri sunduk. Karşı taraf bu davayı açmış ama bizim de elimizde delillerimiz var." şeklinde konuştu.

Milletvekilleri ve AB'den gelen heyet, Deyrul Umur Manastırı'nda dinlenmek üzere adliyenden ayrıldı.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum