12 Aralık 2008

ON KİŞİLİK AİLE TIR DORSESİNDE BARINIYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/978_maxi.jpg

Mardin’in Midyat İlçesine bağlı Sarıkaya köyünde, bir Tır’ın dorsesinde barınan on kişilik aile yardım bekliyor. Köy korucusu baba A.Menaf Tuncer (44), aldığı 550 YTL’lik maaşı ile ancak karınlarını doyurabildiklerini söylüyor.

Maddi imkansızlıklar yüzünden ev yaptıramayan 19 yıllık köy korucusu A.Menaf Tuncer çareyi bir Tır dorsesini eve dönüştürmede buldu. 8 çocuk babası A.Menaf Tuncer borçla aldığı TIR dorsesinı iki bölüme ayırarak çocuklarıyla içinde barınıyor. Tuncer ailesi TIR’ın bir bölümünü teneke ile ayırarak banyo ihtiyaçlarını karşılıyor. 4 çocuğunu okula gönderdiğini belirten A.Menaf Tuncer “Köyde üç dönümlük bir arazım var. Param olmadığı için ev yaptıramadım. Sonunda çareyi bir TIR dorsesini alarak eve dönüştürdüm. Dorsenin eni dar olduğu için zor sığıyoruz. Kış ayları geldi bizi korku sardı. Çünkü yağmur yağınca tavan damlıyor. Banyomuzu, dorsenin içinde yapıyoruz, yemeğimizi burada yiyoruz ve burada yatıyoruz. Yetkilerden ve hayırsever vatandaşlardan demir, çimento ve kum yardımı istiyorum En büyük hayalim başımızı sokacak bir evimizin olmasıdır” dedi

Dorsenin yan tarafına derme çatma ağaçlar dikerek üstünü branda ile kapatan A.Menaf Tuncer, iki gözlü ocaktan ibaret mutfak ihtiyacını bu şekilde karşıladığını söyledi. Anne Fehime Tuncer ve evin kızları, bulaşıklarını dışarıda kurdukları varilin altında yıkıyor. Kış aylarında bulaşıkları zor şartlarda altında yıkadıklarını belirten Fehime Tuncer “Tır konteynırında yaşamak çok zor. Çocuklarımız büyüdü. Birimiz banyo yaparken diğerleri dışarı çıkıyor. Çocuklarım ders çalışamıyor.” Şeklinde konuştu.

Köyde şebeke suyu olmasına rağmen evlerine su çekemediklerini söyleyen baba A.Menaf Tuncer “Üç dönümlük tarlam var. Köy şebekesinden su çekme imkanım olsa, kredi alıp sera kuracaktım. Çocuklarım olmasa eşimle konteynırda yaşamak zor gelmezdi. Ama konteynır on nüfusu kaldırmıyor artık” şemlinde sözlerini sürdürdü.

İlköğretim 5 sınıfında okuyan Züleyha ile 4 sınıfta okuyan Kübra kardeşler, ekmek leğeni üzerine minder koyarak ödevlerini yapıyor. Tuncer kardeşlerin en büyük özlemi ise bir masaya sahip olmak. Derslerinde başarılı olduklarını söyleyen Tuncer Kardeşler” Masa üzerinde çalışmak istiyoruz. Ama masamız yok. Ekmek leğenini masa gibi kullanıyoruz” dedi.
Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum