27 Aralık 2008

Rektör Omay, yuva çocuklarını sevindirdi

Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğünden Rektör Omay onuruna Yemek...…

Mardin Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda kalmakta olan çocukların moral motivasyonunu desteklemek amacıyla 23 Aralık günü öğle yemeği verildi. Yemeğe onur konuğu olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ile birlikte birçok sağlık camiası çalışanı iştirak etti.

Yemeğe Artuklu Üniversitesi Rektörünün yanısıra; Musa Cihaner Çocuk Yuvası Müdürü Mehmet Akın, Kadın Doğum Hastanesi Baştabibi Dr. Fettah Oğuz ve Sosyal Hizmetler çalışanları katıldı.

Yemeğin amacı hakkında bilgi veren Kurum yetkilileri SHÇEK’in toplum nazarında eksik ve yanlış tanındığını/tanıtıldığını vurgularken, bu tip davetlerle kurumun tanıtılmasına katkıda bulunmak ve SHÇEK’in hizmetlerini halkımıza doğru bir şekilde tanıtmak olduğunu söylediler.

Kurum bünyesinde yaşamakta olan çocukların sürekli kimsesiz, muhtaç, fakir, yoksul gibi kavramlarla tarif edildiğini söyleyen kurum yetkilileri, bu kavramların çocuklarımızı rencide ettiğini ve bu çocukların ailelerinin yanında büyüyen çocuklardan bir farkı olmadığını hatta bazı avantajlara sahip olduklarının altını çizdiler. Bu nedenle çocukların sürekli yardım alan değil aynı zamanda vermeyi bilen, misafirperver çocuklar olabileceklerinin bu türden davetlerle gösterilebileceğini, bu davetlerin amacının çocukların bu yöndeki gelişimlerine katkı sağlayacağını söyleyen kurum idarecileri bu davetlerin devam edeceğini belirttiler.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum