31 Aralık 2008

Sakatlar Derneğinin standına yoğun ilgi

İzmir Fuarına katılan Sakatlar Derneği açtığı Telkari standı ile 7’den 70’e herkesin büyük bir beğenisini topladı.

İzmir Fuarına katılan Sakatlar Derneği açtığı Telkari standı ile 7’den 70’e herkesin büyük bir beğenisini topladı.

Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk Başkanlığında Mardin Telkari atölyesinde yaptıkları gümüş ürünlerini sergiledikleri İzmir Fuarı’ndaki Telkari El Sanatları Standı yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

Aralarında İzmir Mar-Der Başkanı Rasim Kahraman, Kral Tavukçuluk sahibi ve aslen Kızıltepeli olan İsmail Bedir ve İzmir’de görev yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Hasan Anık’ın da bulunduğu yüzlerce ziyaretçinin akınına uğrayan stantları hakkında bilgi veren Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, “Mardin’de büyük bir özveri vererek yaptığımız telkari ürünlerimizi burada sergileyerek hem derneğimizi hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlamak bizim için onur verici bir durum.”dedi.

Kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turist doğal olarak kentin çeşitli değerlerini yansıtan ürünlerden satın almak istemekte ancak bu konuda çeşitli nedenlerle tatmin olamadığı bilgisini de veren Dernek Başkanı Anuk, “Mardin denilince akla gelen önemli el sanatlarından biride yaklaşık 3000 yıldan beri yapıla gelmekte olan telkari işçiliğidir.Telkari işçiliği turistler tarafından yoğun ilgi görmekle beraber günümüz koşullarında yapılan klasik , çeşidi az olan , modern olmayan ürünler ile beklenen talebi görmemektedir. Bizler Sakatlar Derneği olarak bu sanatı yeniden canlandırdığımız için çok mutluyuz.”diye konuştu.

Nezir Güneş
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum