27 Aralık 2008

Süryani Cemaati Mardin'de Noel Bayramı'nı Coşku İle Kutladı

Mardin'de, Hıristiyan Süryani Cemaati, Hz. İsa'nın doğum yıl dönümünü Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayin ile karşıladı.

Mardin'de, Hıristiyan Süryani Cemaati, Hz. İsa'nın doğum yıl dönümünü Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayin ile karşıladı. Ayine tarihi Deyrulzafaran Manastırı Patrik Vekili Nuri Salibe Özmen, yeni yıl masajında barış çağrısında bulundu.

Metropolit Salibe Özmen ve Papaz Gabriyel Akyüz Süryanice, Arapça ve Türkçe dualar okudu. Süryani kızlardan oluşan koro ilahiler söyledi. Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen kutlamalara Belediye Başkan Vekili Tekin Bisen, Hıristiyan ve Müslüman vatandaşlar katıldı.

Çok sayıda vatandaş Kırklar kilisesine gelerek Süryanilerin bayramını kutladı. Deyrulzafaran manastırı Metropoliti Salibe Özmen, "Bugün temiz ahlaklı ilahi buyruğu ve insanlığa yakışan bir erdem yolunda yürüyebilmemiz için, yüreklerimizi ve ruhlarımızı yeniden yapılandırırken, duygularımızı dış uyarılara karşı temiz ve dirençli kılabilmek gerek." dedi.

Barış ve kardeşliği pekiştirmek yaşamak için Allah ve insan sevgisini özümseyen bir yaşam tarzı seçmenin gerekliliğine dikkat çeken Salibe Özmen, "Ortadoğu'da ve diğer ülkelerde yaşanan karışıklığın sona ermesi için hep birlikte dua edelim. Burada yaşadığımız hoşgörü ve kardeşliği başka hiçbir ülkede bulamayız. Mardinliler çok iyi biliyor ki yaşam, sevgi mutlu olmak ve mutlu etmek eyleminden başka bir şey değil. Bayramın küresel barışa, dünyanın ve ülkemizin her anlamda istikrara ulaşmasına, Mardin'in geleceği için yürütülen bütün çalışmaların barışa ve kardeşliğe vesile olmasını Rabbimizden diliyorum."dedi.

Ayine katılan turistlerden Selim Demir, Mardin'de bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, Müslüman eşimle birlikte Süryani cemaatinin ayinine katıldığını söyledi.Demir, "Burada yaşanan hoşgörü ortamı Müslümanların Süryanilerin bayramını kutlaması beni çok etkiledi. Eşimin de Mardinli olması beni daha çok mutlu etti. Çünkü burada sevgi ve saygı var. Hoşgörü var."diye konuştu

Daha sonra kutlamanın ardından kutsanmış ekmek kırıntıları kilisede bulunan Süryanilere ikram edildi.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum