28 Aralık 2008

SÜRYANİLER NOELİ ATEŞ YAKARAK KUTLADI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1011_maxi.JPG

Mardin’de yaşayan Hıristiyanlar noel bayramını, Kırklar Kilisesinde düzenlenen ayinde ateş yakarak kutladı. Kırklar Kilisesindeki ayini Metropolit Saliba Özmen ve Başpapaz Gabriyel Akyüz yönetti.

Bin ayltıyüz yıllık Kırklar Kilisesinde, Noel Bayramı nedeniyle ayin düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde ailece kiliseye gelen Hıristiyanlar, kilise yönetimi tarafından hazırlanan özel kokulu tütsülerle kutsandı. Kilise’de erkek ve kızlar korosu, 7 makamdan Süryanice ve Arapça ilahiler okudu. Metropolit Saliba Özmen ve Başpapaz Gabriyel Akyüz tarafından yönetilen Ayin’e Hıristiyanlar, eşleri ve çocuklarıyla geldi.

Hz.İsa’ın bir mağarada doğuşu ve çobanlar tarafından bulununca ateş yakılarak ısıtılışı, kilisenin ortasında ateş yakılarak temsili gösterisi yapıldı. Erkek ilahi korosu ve ruhani liderler kilisede yakılan ateş etrafında toplanarak dualar okudu.

Ayin sonunda, metropolit ve ilahi gurupları, ayine katılan arasında dolaşarak haç öptürdü. Ayine katılan bayan ve genç kızlar, kilisede mum yakıp dileklerde bulundu.Ayine katılanlara şaraba banılmış ekmek kırıntıları yedirildiği gözlendi.

Kilise kabul salonunda düzenlenen kutlamalara Belediye Başkan Vekili Tekin Bisen ve Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz katıldı. Her yıl kutlama törenine katılan Vali Mehmet Kılıçlar’ın, bayramlaşmaya gelmemesi ve valilikten temsilci gönderilmemesi dikkat çekti.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum