15 Aralık 2008

Süryaniler Noel'i Suriye'de geçirecek

Nusaybin ilçesinden 2 bin 300 Süryani Noel Bayramı için Suriye'ye gidecek.

Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Noel Bayramı için 2 bin 300 Süryani vatandaş Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan Suriye'de bulunan akrabalarına bayram ziyaretine gidecek. Müslüman vatandaşlar için Ramazan ve Kurban Bayramlarında yapılan uygulamaya benzer bir uygulamayla Süryani vatandaşlar Kaymakamlık'tan alınacak idari mektupla Suriye'ye geçiş yapacak. Kaymakamlık açıklamasında, 48 saatliğine Suriye'de bulunan akrabalarını ziyaret edecek olanların 26 Aralık'ta yapılacak geçişleri için idari mektup başvurularının başladığı bilgisi yer aldı.

Suriye'nin Haseki iline bağlı Kamışlı ilçesi yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda Süryanilerin idari mektupla Noel Bayramı'nı Suriye'de geçirebileceği kaydedilen açıklamada, Noel Bayramı için 2 bin 300 Süryani'nin Suriye'ye gideceğini belirtildi.

Nezir Güneş
Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum