15 Aralık 2008

SURİYELİ AKRABALARIMIZ GERİ DÖNÜYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/983_maxi.JPG

Sınır Ötesi Bayramlaşma kapsamında Nusaybin sınır kapısından Mardin’de bulunan akrabalarıyla bayramlaşmak için idari mektupla gelen Suriyeli vatandaşlar bayramlaşmalarının ardından ülkelerine geri döndüler.

Nusaybin ve Kamışlı kaymakamları arasında imzalana protokol kapsamında her bayramda iki komşu il vatandaşları, akrabalarıyla bayramlaşma imkanı buluyor.Kamışlı Kaymakamlığından aldıkları idari mektupla Mardin ve ilçelerinde bulunan akrabalarına 48 saatliğine bayram ziyaretine gelen 4 bin 662 Suriye vatandaşı, bayram bitimi ile birlikte ülkelerine döndüler. Akrabalarıyla buluşmaya gelen Suriyeliler, yakınlarıyla hem bayramlaştı hem de 600 YTL’lik alış veriş yapma imkânı buldu. Suriye vatandaşları gelişlerinde Çay, Kahve ve Nargile getirirken, gidişte Halı, Battaniye ve Mutfak eşyası aldı. Akrabalarıyla bayramlaşma sevincini yaşayan Suriyeliler hem ticaret hem de ziyaret yapma fırsatını buldu.
Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Bayram süresi boyunca Suriyeli vatandaşların sıkıntıyla karşılaşmaması için gerekli önlemleri aldıklarını bildirdi.
Nusaybin İlçe Kaymakamı Yüce Gemici “ Kurban Bayramında akrabalarıyla bayramlaşma sırası Suriyeli vatandaşlardaydı. 5 bin kişi bekliyorduk, 4 bin 662 kişi geldi. Gerek gelişlerde gerekse dönüşlerde herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık. Geri dönüşleri cumartesi akşamında sona erdi ” dedi.

Habermardin.com

http://www.habermardin.com/haber_uploads/983_mini.JPG


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum