13 Aralık 2008

Tarihi Kent Aslına Geri Dönüyor

2008 yılında restore kapsamına alınan 7 cami ve 3 türbe restorasyonları bitirilerek hizmete açıldı.

Tarihi dokunun korunması, turizme katkı sağladı. 2002 yılında Mardin'e 30 bin turist gelirken, 2008 yılında bu rakam 800 binlere kadar ulaştı.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, yaptığı açıklamada, dünyanın turizm gözdesi haline gelen şehirde inanç ve kültür turizmi kapsamında son 6 yılda birçok tarihi mekânın restore edilerek turizme kazandırıldığını söyledi.

Mardin'i aslına döndürmek için 7 yıldır hazırlanan projeler kapsamında tarihi eserleri bir bir restorasyondan geçirdiklerini ifade eden Kılıçlar, "Venedik ve Kudüs'ten bile daha zengin tarihe sahip olan Mardin yakın bir zamanda dünyanın turizm merkezi haline gelecek. Tarihi binaların üzerinde daha önce kurulan beton binaları ortadan kaldırmak için TOKİ işbirliği ile yapılan anlaşma sonucu hazırlanan proje kapsamında tespit edilen yaklaşık 3 bine yakın beton bina yıkılacak. Mardin'de onarılmayan tarihi eser kalmayacak." dedi.

Beton binaların yıkılması ile eski Mardin'in ihtişamlı görüntüsünün yeniden gün yüzüne çıkacağını vurgulayan Kılıçlar, "Proje kapsamında ayrıca eski tarihi binalar yeniden gözden geçirilecek. Bu proje ile Mardin'in turizmi daha da gelişecek. Artık turizm yatırımcıları Mardin'i keşfetmeye başladı. Kentte oteller açma için turizm yatırımcıları birbirleri ile yarışıyor. Bu çalışmalarımızdan sonra çok sayıda yerli ve yabancı turist kenti ziyaret etti. Bu da gösteriyor ki Mardin her geçen yıl turizmde yıldızı parlıyor. Bir iki yıl içinde Mardin yılda en az 2 milyon turist ağırlayacak kapasiteye gelecek. Yatırımcılar Mardin'de yatırım yapmak için ellerini çabuk tutsunlar. Aksi takdirde geç kalabilirler." şeklinde konuştu.

Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum