7 Aralık 2008

Vali Eşinden Öğrencilere Bayram Hediyesi

Kızıltepe ilçesine bağlı Sarıca Köyünde öğrencilerden çoğunluğunun terlikle ve çorapsız okula gelmesi üzerine okul öğretmeni Mehmet Nurullah Kurtay’ın Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ın eşi Arzu Kılıçlar’la irtibata geçmesi üzerine okulda eğitim gören bütün öğrencilere bayram hediyesi gönderdi.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerden oluşan Sarıca Köyünde okuyan öğrencilere yardımları Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli şube Müdürleri Vasi Ete ve Cebrail Kılınç dağıttı. Öğrencilere, bot, giysi, çanta ve kırtasiyeden oluşan hediye paketlerini veren Vasi Ete, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ın eşi Arzu Kılıçlar tarafından temine dilen yardımların bayram öncesinde minik öğrencileri bir parça sevindirmeyi amaçladığını kaydetti.

Hediyeleri vermek için sınıflarda sevinçle karşılanan Şube müdürleri öğrencilerin sıralarına oturarak onlarla uzun uzun sohbet edip bayramda neler yapacaklarını sordu.

Okulda bu yıl görev başlayan sınıf öğretmeni Mehmet Nurullah Kurtay ise köydeki ailelerin kızlar dahil olmak üzere çocuklarını okula gönderme konusunda bilinçli olduklarını anlatarak Vali eşi Arzu Kılıçlar’a yardım çağrılarına cevap verdiği içinde teşekkür etti.

Sarıca Köyünde okula giden 75 öğrenciden 42’sinin kız öğrenci olduğunu dikkat çeken Kurtay, kış ayına girmelerine rağmen okuldaki birçok öğrencinin okula terlikle gitmek zorunda kaldığı için gelen yardımlarla rahat bir nefes aldıklarını sözlerine ekledi.

Nezir Güneş
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum