19 Aralık 2008

Varol; Hastalarını gülen yüzü ile tedavi ediyor!

Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Sefer Varol, hastalarıyla kurduğu sıcak iletişim ve güler yüzlü davranışlarıyla adeta sembolü haline geldi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Sefer Varol, hastalarıyla kurduğu sıcak iletişim ve güler yüzlü davranışlarıyla adeta sembolü haline geldi.
Güler yüzü ve hastalarıyla kurduğu samimi diyalogla işini severek yaptığını gösteren ve günde ortalama olarak 100 hastaya baktığı öğrenildi. Nöroloji Uzmanı Dr. Sefer Varol, gördüğü ilginin kendisini sevindirdiğini ayrıca hastaların memnuniyeti ve kendisine ilettikleri iyi temennilerinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Meslekte 15 yılını doldurduğunu ve İstanbul’dan sonra Kızıltepe’de görev yapmanın çok zor olmakla beraber aynı zamanda güzel ve zevki taraflarının da olduğunu belirten Dr Varol; “Kızıltepe’de hasta potansiyeli çok yoğun. Bu yoğunluk elbetteki bizleri çoğu zaman yorabiliyor. Ancak bölge insanının sıcakkanlı oluşu, mimikleriyle de olsa bizlere ifade etmeye çalıştıkları memnuniyetleri ve en önemlisi de özellikle yaşlı hastalarımızın dilinden dökülen hayır duaları yorgunluğumuzu bir anda alıp götürüyor. Uzun yıllar bölge halkına hizmet etmeyi düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gelerek Dr Sefer Varol’a muayene olan hastalardan Kemal Elmasoğlu, Doktor’un güler yüzü ve hastalara gösterdiği sıcak ilgiden kendisinin de çok etkilendiğini belirterek, “Kızıltepe Devlet Hastanesi çok yoğun, Hasta sayısı oldukça fazla her alanda olduğu gibi Nöroloji Polikliniğinde de yoğunluk oldukça fazla ancak bu yoğunluğa karşın doktor bey çok rahat ve güler yüzlü bir tavır sergiliyor. Bu sıcak yaklaşım tedaviye başlamadın psikolojimken rahatlamamıza vesile olabiliyor. Aynı yaklaşımı diğer doktorlarımızdan da bekliyoruz”dedi.
adir ÜRÜNDÜ
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum