8 Aralık 2008

Yüksel, engellileri unutmadı!

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, özürlü vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının, hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun gereği olduğunu bildirdi.

AK Parti Milletvekili Cüneyt Yüksel, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yüksel, bütün kesimleri hedefleyen insan odaklı politikalarla, özürlü vatandaşların da önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri birer birer ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı. Yüksel, hükümet olarak, bu alanda bir reform sayılabilecek Özürlüler Kanunu'nu çıkardıklarını ve en önemli adımı attıklarını belirtti. Cüneyt Yüksel şöyle devam etti:

"Bu kanunla özürlü vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önünü açtık. Özürlülerin ekonomik şartlarını iyileştirmeye dönük çeşitli düzenlemeler yaptık. Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuarı (GETEM) tarafından tasarlanan internet kütüphanesi projesinde, Mardin'in pilot bölge olarak seçilmesine öncülük ederek, görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişimini kolaylaştırmaktan büyük gurur duyuyorum."

İnternet kütüphanesi projesinin, Türkiye'de sayıları 400 bini bulan görme engellilerin yanı sıra, diğer tür engeli gereği basılı kaynaklardan sınırsızca faydalanamayan felçli bireyleri de kapsadığını vurgulayan Milletvekili Yüksel, "Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan bu projeyi böylesine anlamlı bir günde müjdelemenin heyecanını yaşıyorum. İnternet kütüphanesinde yer alacak kitap, dergi ve diğer materyaller metin, ses (Bilgisayar ve insan sesi) ve DAISY (Metin ve insan sesi) formatlarında yer alacak. İlgili materyaller bilgisayar ekranını seslendiren özel programlar aracılığıyla dinlenebileceği gibi, bilgisayar ekranında yer alan yazıyı anında kabartma yazıya çeviren cihazlar aracılığıyla da kabartma yazıyı bilenler tarafından okunabilecek. Kütüphanede 2 binden fazla kitap ve günlük gazete ile haftalık dergi yazıları da okunabilecek'' dedi.

Cüneyt Yüksel, son olarak Dünya Engelliler Günü'nün bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle, herkesi engelli vatandaşlara sahip çıkmaya çağırdı.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum