19 Ocak 2009

100 YILLIK SU HASRETİ SONA ERDİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1078_maxi.JPG

Mardin`in Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleriyle birçok yerleşim alanını susuzluktan kurtaracak Beyaz Su Projesi hayata geçirildi. Projenin açılışını, Başbakan Recep Tayip Erdoğan İzmir’den 18 İldeki 20 önemli projenin toplu açılışını sinevizyon aracılığıyla yaptı.

Törende Gençlik Spor İl Müdürlüğü folklor ekibi yöresel oyunlarla katılanlara keyifli anlar yaşattı. Beyaz Su Projesi açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin in bir asırdır çektiği su hasretinin sona erdiğini söyledi.

Gelmiş geçmiş birçok siyasetçinin söz verip de gerçekleştiremediği ve gerçekleşmesi Bizim (AKP) hükümetimize nasip olan Mardin Beyaz Su Projesinin tamamlanması tarihi gün olarak Mardin için altın harflerle yazılacaktır’’diyen Başkan Pamukçu konuşmasını şöyle sürdürdü’’Dünyada bir milyar insanın içme suyuna, iki buçuk milyar insanında sağlıklı içme suyuna sahip olmadığı bir dönemde bu projenin gerçekleşmesi daha da büyük önem arz etmektedir. İlimizin 100 yıllık su hasretini bitiren gelecek 40 yıllık su ihtiyacımızı karşılayacak dev bir proje hayata geçirildi.126 kilo metrelik isale hattıyla gerçekleşen bu proje sayesinde ilimize gelen su miktarı 90 litre/saniyeden 450 litre/ saniyeye çıkmıştır’

56 MİLYON LİRALIK DEV BEYAZ SU PREJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, hiçbir hükümetin başaramadığı beyaz su projesini AK Parti hükümeti olarak başardıklarını belirterek, “AK Parti hükümeti tarafından yapımına başlanan ve AK Parti hükümetinin başarılı çalışmaları sonucu,56 milyon liralık ve 102 kilo metre ishale hattının tamamlanması ile birlikte 250 bin kişi suya kavuştu’’dedi. Beyaz Su Projesi`nin Mardin, Kızıltepe, Ortaköy, Nusaybin ve Girmeli köy grubunun 40 yıllık su ihtiyacını karşılayabilecek dev bir proje olduğuna dikkat çeken Şahkulubey,’’ Başbakan Recep Tayip Erdoğan Başbakan olmadan önce Mardin de yaptığı mitingde açılan bir pankartta ‘’Mardin suya kavuşsun Beyaz su projesi hayata geçirilsin’’şeklindeydi. Başbakan oldu bunun üzerine DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu Beyaz su projesi hayata kavuşturuldu. Hiçbir hükümetin başaramadığını AK Parti hükümeti başarmıştır ve tamamlamıştır. Tarihi bir gündür hizmette sınır tanımayan bir hükümet iş başındadır’’ şeklinde konuştu.

Şahkulubey 2005 yılında AK Parti iktidarı döneminde ihale edilen Proje toplam 56 Milyon YTL` ye mal oldu. Proje kapsamında; Kızıltepe`ye saniyede 640, Mardin`e 450, Nusaybin`e 345, Ortaköy beldemize 30 ve Girmeli köy grubuna 90 metreküp olmak üzere Nusaybin Çağ Çağ` daki kaynaktan saniyede 1555 metreküp su bırakılacak." Diyerek sözlerini tamamladı

AK Parti Milletvekili Halit Demir ise, Beyaz su Projesinin uygulanması sırasında bir çok dedikoduların yaşandığına dikkat çekerek, ‘’Bazı çevreler beyaz su projesini Siyasi bir rant olarak kullandığımızı ileri sürdü. Bunun böyle olmadığı görüldü” dedi

VALİ DURUER MARDİN İÇİN KİM TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYARSA ALLAH RAZI OLSUN DERİM

Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin de yapılacak olan hizmetlerde parti gözetmeksizin herkesin yanında olacaklarını belirterek, ‘’Türkiye tarihi açıdan önemli konuma bir şehirde Valilik yapmak benim için bir şanstır. Burası Kuzey Mezopotamya topraklarıdır. Bereketli topraklardır. Türkü, Kürdü, Arabi, Süryani’si, Müslüman’ı hep birlikte hoşgörü içerisinde yaşıyoruz. Mardin de ilk önem vereceğimiz konuların başında eğitimdir. Sanayi ve Tarımı geliştirmeliyiz. Tarihi kentin yapısını korumalıyız. Su hayattır. Örf ve geleneklerimizde önemli bir yeri vardır. Su gibi aziz olalım’’dedi.

Beyaz Su Projesi için düzenlenen açılış törenine katılan Sancarlı köylüleri ‘’Beyaz Su Deposu ve Termik Santralı yan yana olur mu ’’ Yeşil Hurs Zehir Hurs olmazsın’’, ’’Beyaz Su Beyaz zehir olmasın. Kanser olmak istemiyorum’’ şeklinde pankartlar açıldı. Açılan pankartlar daha sonra Sivil ekipler tarafında toplandı. Düzenlenen törenin ardından Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucunda Kızıltepe Belediyesi tarafından yaptırılan 20 bin tonluk dev su deposuna su bırakılmaya başlandı.

Açılış törenine AK Parti Milletvekilleri Milletvekili Gönül Şah Kulubey, Halit Demir, Vali Hasan Duruer, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı.


http://www.habermardin.com/popup.asp?NewsID=1078

.

.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum