14 Ocak 2009

AKIL SU GİBİDİR HANGİ KABA KOYARSANIZ ONUN ŞEKLİNİ ALIR

http://users.hellasnet.gr/vasillyk/images/ainstain.jpg
Sevgili Dostlar,
Akıl tek bir değil 9 alt bileşenin dengeli bir şekilde birbirinitamamladığı insanı diğer canlılardan ayıran temel bir özelliktir. Aslında Akıl nicelik olarak tüm evrende statik biçimde tüm canlıve cansızlarda temel güdü veya fiziksel ya da genotipik olarakaktarılan bir şekilde de vardır. Karıncaların doğuştan yaşam yetileriya da bir demir elementinin aynı atomik yapıda demir olması gibi.... Ama burada bahsettiğim AKIL sadece insan için geçerli ve onu insanyapan bir olaydır.

Bu bileşenler:
1-Zeka
2-Mantık
3-İrade
4-Çalışkanlık
5-Pratik zeka(Kurnazlık)
6-Merak-Analiz
7-Duygusallık
8-İnsiyatif ve otorite gücü
9-Yetenek Şimdi buradan hareketle çok çalışkan ve çok zeki birisininiradesizliği sonucu bu özelliklerinin hiç bir artısı olmadığı bir çokinsan vardır.. Çevremizde mutlaka rastlarız. Ya da Çok zeki çalışkanmantıklı iradeli yetenekli birisinin merak ve analiz yetisinikullanmadığı durumda demode ve detay bilgisizlik sonucu başarısız yada yenik olduğunu çokca görürüz.. Böyle sanatçılar iş adamları ve birçok meslek dalında bir sürü örnek bulabilirsiniz.. Demek ki AKILLI BİR İNSAN demek bu 9 unsurun hepsindenbulundurabilen ve kullanabilen insandır. İşte böyle bir insan olmayaburadan başlayarak yönlenen birisinin başaramayacağı bir iş yoktur..
AKLIMIZI ÇAY BARDAĞI YERİNE ENGİN OKYANUSLARA KOYALIM Kİ ENGİN VEDURU DÜŞÜNEREK AKILLI VE BİLGE KİŞLER OLALIM....

saygı ve sevgilerimle
Mr.CAno

mardinlife@googlegroups.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum