29 Ocak 2009

Artuklu Üniversitesinden büyük atak!

Mardin Artuklu Üniversitesindeki yapılaşma süreci hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen yaptıkları hızlı ve etkin çalışmalarla çok kısa bir süre içinde kadro ilanına çıktıklarını belirterek bu çalışmalar sonunda akademik kadrolara 50 öğretim görevlisi atamasının yapıldığını açıkladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Mardin’in üniversiteden çok büyük beklentilerinin olduğunu belirterek, bu beklentileri karşılamak adına yapılanma çalışmalarının süratle devam ettiğini söyledi. Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki yapılaşma süreci hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Omay, yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen yaptıkları hızlı ve etkin çalışmalarla çok kısa bir süre içinde kadro ilanına çıktıklarını belirterek bu çalışmalar sonunda akademik kadrolara 50 öğretim görevlisi atamasının yapıldığını açıkladı.

Prof.Dr. Omay Üniversitelerin bilimsel bilgi üreten, bunu topluma yayan, bilim adamı yetiştiren, öğrenci yetiştiren bir müessese olduğunu hatırlatarak, "Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Rektörü olarak Mardin'in gelişimine katkıda bulunacak hatta bölgenin gelişimine katkıda bulunacak bir üniversiteyi kurmak üzere çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar sonunda ilk önce aciliyet arz ettiren akademik ve idari kadrolar için ilana çıktık. Geçen hafta içerisinde Mardin’de akademik kadrolar için yaptığımız mülakatlarda üniversitemize gösterilen yoğun ilgi ve alaka bizi daha da çok hırslandırdı. Kısa bir süre içinde çıktığımız ilan sonunda 50 bilim adamını üniversitemize kazandırarak kadromuzu güçlendirdik.”dedi.

Üniversitenin Mardin’in potansiyelini ortaya çıkaracak bir gelişme yaratacağını vurgulayan Prof.Dr. Omay, “Mevcut akademik birimlerimizi geliştirerek, bunun yani sıra bazı yeni birimleri de kurarak üniversitemizde tarih ve arkeoloji gibi olmazsa olmaz statüsündeki bölümlerin açılmasını sağladık. Üniversitemizle birlikte ilin mevcut eğitim kalitesinin daha da üst seviyelere çıkacağına inanıyoruz. Eğitim kalitesi meselesi çok önemli. Mardin'de şu anda 1fakülte ve 3 meslek yüksek okulunda öğretim devam etmekte. Bunlara yeni bölümler ilave edeceğiz. Bu fakülteler genişleyecek, kanunen kuruluşu yapılmış olan Fen Edebiyat Fakültesi'nde bölümleri peyder pey açmaya başlayacağız. Bunları açarken 2 öğeyi göz önünde bulunduracağız. Bunlardan bir tanesi açık olan öğretim kadromuzu tamamlamak, bir diğeri ise ülkenin acil ihtiyacı olan yetişmiş insanı durumuna katkıda bulunmak." diye sözlerini tamamladı.

Göreve geldikleri süre zarfında Mardin Artuklu Üniversitesi'nin çok hızlı bir büyüme kaydettiğini ifade eden Prof. Dr. Omay, bu büyümenin hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi.

Üniversitelerin ve öğrencilerin ve kentin entelektüel bilgi birikimini sağlayan ve besleyen kurumlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Omay, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak önemli tarihi kentte kültürel etkinliklere de imza atacaklarını sözlerine ekledi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum