7 Ocak 2009

Bıttım Sabunu'nun Artık Mağazası Var

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/b%C4%B1%C4%B1t%C4%B1msabunu.jpg
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) Mardin şubesi tarafından üretilen, Bıttım Sabunu için açılan satış reyonu görkemli bir törenle hizmete girdi.
KEDV Mardin Şubesi tarafından 10 kişiden fazla istihdamla üretimine geçilen yöresel bıttım sabununun pazar açılımı Mardin'de start aldı. KEDV Mardin Şube Başkanı Berna Yağcı, beceri kazandırma ve kadınlara istihdam oluşturma bağlamında Mardin'de 10 kişiden fazla kadının, son derece hijyenik koşullarda ve sağlıklı bir şekilde üretimine başladıkları Botan (Bıttım) Sabunu'na özgü mamullerin satılacağı bir reyonu Mardin'de görkemli bir açılış töreni ile hizmete sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Mardin Birinci Cadde üzerinde yer alan Bıtım Sabun reyonunun açılışına KEDV Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, KAMER'e bağlı çok sayıda kadın üye, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun eşi Ferda Pamukçu, Vali Yardımcıları'nın eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. Satış reyonu davul, zurna eşliğinde ve folklor ekibinin görkemli gösterisi ile hizmete sunuldu.
Sadece Mardin'de değil, Türkiye ve Avrupa'nın önde gelen bazı ülkelerine yöresel Botan (Bıttım) sabunu satışını gerçekleştirdiklerini belirten Berna Yağcı, içerdiği farklı yararlı bitki türleri ile tamamen doğal olan Botan (Bıttım) sabununun bundan böyle bu reyonda yerli ve yabancı turistlere doğrudan satışla hizmet vereceklerini söyledi. Bu yatırımla atölyeye 10'dan fazla kadına da istihdam oluşturduklarını vurgulayan Berna Yağcı, "Hedefimiz daha çok Pazar payı ile Avrupa'nın bütün ülkelerine yaymaktır.Son derece hijyenik koşullarda ve doğal olan Botan sabunu adını da Mardin-Şırnak arasında ki Cizre bölgesinden aldı. Yüz yıllar önce de bu tür sabun üretimi vardı. Genelde "Bıttım" olarak da söylenen bu sabun türü, hiçbir biçimde çevreye zarar vermiyor. Bu özelliğinin yanı sıra şifa kaynağı olması sebebi ile de en fazla tüketimi olan sabun türü olma özelliğine sahiptir. Kepeğe, çeşitli deri hastalıklarına, saç dökülmesine karşı etkili olan Botan diğer adı ile Bıttım Sabunu, satış reyonu ile Pazar payının içpiyasada da arttıracaktır. Bundan son derece eminim" dedi.
Halen Mardin ile Güneydoğu Anadolu Bölgesine ait birkaç ilde de satılan bıttım sabunu, en çok piyasadaki şampuan ile kokulu sabunlara karşı en büyük rakip ürün olarak da raflardaki yerini koruyor ve korumaya da devam edeceği ifade ediliyor.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum