31 Ocak 2009

Çevre Eğitimi Projesi başladı

Sürdürülebilir kalkınma ve çevre eğitiminin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi Mardin'de başladı.
http://resimler.haberler.com/haber/842/yesil-kutu-cevre-egitimi-projesi-mardin-de-basladi_o.jpg
26-29 Ocak tarihleri arasında Mardin'de gerçekleştirilecek sabit eğitimlere Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Iğdır, Yozgat, Kilis'ten öğretmenler katılıyor.

Mardin Öğretmenevi'nde düzenlenen konferansa REC Türkiye Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, Mardin Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay katıldı.
Konferansta bir konuşma yapan REC Türkiye Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, çevre bilincini Türkiye'nin dört bir yanında filizlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi ile Anadolu topraklarında "yeşile" değer verme bilincinin tohumları atılmaya devam ettiklerini söyledi.

Çevre Eğitimi Projesi'nde, 2008 yılında Bosch Ev Aletleri'nin desteğini de arkasına alarak 2500 öğretmen aracılığıyla 300 bin öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Eralp, "2009 yılına yine hızlı bir başlangıç yapan projenin yıl sonu itibariyle toplam 300 bin öğrenciye daha ulaştırılması planlanıyor. Böylece proje kapsamında 2008 ve 2009 yılı itibari ile 5 bin 600 öğretmene eğitim verilmiş ve 600 bin öğrenciye ulaşılmış olacağız." dedi.

Merkezi ve Doğu Avrupa için Bölgesel Çevre Merkezi (REC) tarafından geliştirilen Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi'nin, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nın işbirliği ile yürütüldüğünü vurgulayan Eralp, "2008 ve 2009 yıllarında proje sponsorunun desteğiyle Yeşil Kutu projesinin Türkiye'de tüm illerde kullanılmasını hedefliyoruz. Yeşil Kutu, öğrencilerin çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilgilerini ve farkındalıklarını artırmalarına yardımcı olacak çok yönlü bir eğitim setidir. Proje kapsamında Yeşil Kutu'yu nasıl kullanacakları konusunda eğitilen öğretmenler daha sonra 10-14 yaş grubundaki ilköğretim öğrencilerine ulaşarak eğitim verecekler. Uzun yıllardır ilköğretim düzeyinde Avrupa'da uyguladığımız Yeşil Kutu projesi, sürdürülebilir kalkınma çalışmalarının desteklenmesi için geliştirdiğimiz en önemli eğitim araçlarından birisidir. 2008 yılında Türkiye ayağı son derece başarılı olan ve gelecek nesillere çevre bilinci aşılayan bu projenin 2009 yılında da aynı başarıyı yakalayacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum