17 Ocak 2009

Defterdarlıktan 2009 yılı faaliyetleri

Mardin Defterdarlığının organize ettiği kat karşılığı inşaat çalışmaları, yıllık faaliyet ve programları törenle tanıtıldı.

Mardin Defterdarlığının organize ettiği kat karşılığı inşaat çalışmaları, yıllık faaliyet ve programlarının ele alındığı tören, Vali Hasan Duruer, Vali Yardımcısı A.Ferhat Özen, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Defterdar Mustafa Akdemir, Kurum İdarecileri, İlçe Belediye Başkanları, müteahhitler, inşaat mühendisleri ve basın mensuplarının hazır olduğu Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonunda düzenlendi.

Törene, yıllık çalışmaların konu edildiği slâyt gösterisi ile başlanarak katılımcılara hedefler, amaçlar, çalışmalar ve elde edilen başarılar hakkında bilgi verildi.

Hazineye ait taşınmazların idaresi, TOKİ ile yapılan devir işlemleri, atıl durumda bulunan eski Hükümet Konağı ve Defterdarlık binalarının turizm yatırımlarında değerlendirilmesi, Suriye uyruklularına ait arazilerin otomasyon sistemine dahil edilmesi, Hükümet Konağı arkasındaki cafe’nin kiralanması, ilçelerdeki boş lojmanların ekonomiye kazandırılması, Midyat ve Kızıltepe ilçelerindeki arsalara modern işyerleri ve konut yapımı ve bu çerçevede yapılacak diğer faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi veren Defterdar Mustafa Akdemir, “Ülkemizin son yıllarda karşı karşıya kaldığı, kamu finansmanı ihtiyacı, vergiler yanında diğer finansman kaynaklarının da harekete geçirilmesini zorunlu kılmaktadır. Söz konusu finansman kaynaklarından biri de, hiç kuşkusuz devlet mallarıdır.”dedi.

Vali Hasan Duruer de konuşmasında Defterdarlığın yürüttüğü çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ettiğini ifade ederek, “ Mardin Defterdarlığı, hem ülke ekonomisi hem de Mardin ekonomisi için kazanım sayılan atıl durumdaki kaynakların değerlendirilmesi işlevini büyük özveriyle yerine getirmiştir.” şeklinde konuştu.

Tören, müteahhitler ve diğer yatırımcılara Vali Duruer ve Mustafa Akdemir tarafından plaket verilip, katılımcılara ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum