1 Ocak 2009

Düğün Kültürümüz Çin'de tanıtıldı

Başkent Pekin'deki Merkez Finans Üniversitesi'nde düzenlenen yeni yıl gecesinde Mardin'i düğün kültürü tanıtıldı.

Çin'de düzenlenen kına gecesi gösterisinde Çinli kız Türk damat, Türk erkek de Çinli gelin oldu.
Başkent Pekin'deki Merkez Finans Üniversitesi'nde düzenlenen yeni yıl gecesinde çeşitli ülkelerin kültürlerinden gösteriler yapıldı. Üniversitede okuyan Türk öğrenciler de kına gecesi sunumu yaptı. Türk öğrencilerin bu gösterisi ve zeybek oynaması büyük alkış aldı.

Gösteride gelinin eline kına yakıldı ve ardından gelin rolündeki Türk öğrenci Mardin yöresine ait adet gereği elindeki testiyi izleyenlerin önünde kırdı. Çinli gelin rolünde ve okulda doktora yapan Şeref Yiğit, gösteri sırasında çok utandığını ancak gösterinin beğenilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Türk damat rolündeki Çinli bayan öğrenci Liu Hongyan, daha önce Türk düğün adetlerini bilmediğini ve bu gösteriyle çok şey öğrendiğini, gösterinin beğenilmesinden dolayı büyük memnunluk duyduğunu söyledi.

Kına gecesi başlarken Türkiye'nin tanıtım CD'si izletildi. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nden Müsteşar Metin Kılıç da gecede ödül alanlara hediyelerini verdi. Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği de gösterinin hazırlanmasına katkıda bulundu. Gösterinin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum