11 Ocak 2009

Ekonomik kriz ayakkabı tamircilerine yaradı

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1046_maxi.JPG

Mardin Dünyayı saran ve kavuran Ekonomik kriz Mardin deki Ayakkabı tamircisi Veysi Bilgiciye yaradı. Ekonomik kriz içinde olan birçok vatandaş yeni ayakkabı alamadığı için dolaplarında onarılmasını bekleyen ayakkabılarını onarmaya başladı.

Mardin’de ikinci cadde üzerinde bulunan ve köylü çarşısı olarak bilinen, eski çarşı içinde uzun zamandan beri ayakkabı tamirciliği yaptığını belirten Veysi Bilgici, daha önceki yıllarda işlerinin iyi gitmediğini, son zamanlarda ayakkabı tamiri yaptıranların sayısında artış olduğunu söyledi. Bilgici “Ayakkabılara pençe vurmayı unutmuştuk. Kimse pençeyi tercih etmiyordu. Ufak tefek tamiratlarla geçimimi sağlıyordum. Son zamanda ayakkabısına pençe vurmak isteyenlerin sayısı arttı. Ekmek paramızı çıkarıyoruz. Birikimimiz yok, günü birlik idare ediyoruz” dedi.

Mardin Esnaf Ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Hulusi Kurtuluş krizle birlikte 850 dolayında esnafın kepenklerini kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Öte yandan15 yıldan beri ayakkabı tamirciliği yapan Veysi Bilgici son zamanlarda ayakkabı tamirlerinde artış olduğunu söyledi. Kurtuluş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası`na kayıtlı yaklaşık 38 bin 600 esnafın kriz yüzünden kan ağladığına dikkat çekerek, esnafın siftah etmeden kepenk kapattığını ifade ederek, Mardin`de 2008 yılında bin 119 iş yeri açılırken, yaşanan küresel kriz yüzünden son 5 ayda 896 esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını, günde ortalama 6 ile 7 esnafın Oda`ya başvurarak kapatma başvurusu yaptığını sözlerine ekledi.
Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum