2 Ocak 2009

Elektrik Direği ve trafolar yenileniyor

Mardin'de yaşanan elektrik kesintilerinin, alt yapı ve elektrik direklerinin değişmesinden kaynaklandığını bildirildi.

DEDAŞ Mardin İl Müdürü Halil Homan, abonelere sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamak amacıyla bir ay içerisinde şehir merkezi, ilçeler ve kırsal yerleşim birimlerinde bir milyon 600 bin YTL tutarında yatırım yapıldığını söyledi.
Çalışmalar kapsamında Mardin'de 39 adet ilave trafo tesisi yapıldığını ifade eden Homan, "Yeni kurulan bu trafo tesislerinin yanı sıra birçok mevcut trafonun gücü yükseltilmiş ve şebeke yenileme çalışmaları yapılmıştır. Önümüzdeki aylarda yapılan yatırımlar ve yenileme çalışmaları artarak devam edecektir. Ancak gerek yeni tesislerin kurulması ve gerekse yenileme ve güçlendirme çalışmalarının enerjili ortamda yapılması mümkün değildir. Bu çalışmaların yapılması için planlı enerji kesintisi yapılmakta ve bu kesintiler 48 saat öncesinden halkımıza duyurulmaktadır. Bu durumun abonelerimiz tarafından anlayışla karşılanacağına inanmaktayız." diye konuştu.
Meydana gelebilecek elektrik arızalarına 24 saat esasına göre çalışan elektrik arıza servisleri tarafından anında müdahale edildiğini vurgulayan Homan, "İçinde bulunduğumuz kış aylarında çeşitli nedenler ile arızalarda meydana gelebilecek artış göz önüne alınarak bu servislere personel ve araç takviyesi yapılmıştır. Kaçak elektrik tüketimi ile mücadele kapsamında yapılan abone denetimleri kesintisiz olarak gece gündüz devam etmektedir. Bu nedenle duyarlı vatandaşlarımızın kaçak elektrik tüketimi ile ilgili kurumumuzun 2123475 ve 186 nolu telefonlarımıza ihbarda bulunmalarını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.
Abonelerin alacakları birkaç basit tedbir ile hem enerji tasarrufu yapmaları hem de elektrik faturalarını düşürmelerinin mümkün olduğunu kaydeden Homan, şunları söyledi: "Bu kapsamda yüksek enerji sarfiyatı olan akkor flamanlı ampullerini yüzde 80 enerji tasarrufu sağlayan, düşük sarfiyatlı ampullerle değiştirmeleri gerekir. Beyaz eşya alırken A sınıfı cihazları seçmeleri, dijital sayaç kullanarak yüksek enerji tüketimi yapan cihazların saat 22.00' den sonra kullanmaları enerji tasarrufu sağladığı gibi faturaların düşmesinde de büyük etken olacaktır."
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum