7 Ocak 2009

Hükümlüler İçin Kurs Açıldı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/midyat%20mah.jpg
Mardin'in Midyat ilçesinde 13 eski hükümlünün iş sahibi yapılarak yeniden topluma kazandırılması için 'Tekstil makineleri operatörlüğü' kursu açıldı. Açılışta konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, ''Eğitim ve iş imkanı sağlanması suç ve suç unsurlarının azalmasında önemli derecede etkili olacaktır" dedi.
Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'nın, Midyat Tekstil Fabrikası ve Türkiye İş Kurumu İş-Kur Müdürlüğü işbirliğiyle eski hükümlülere yönelik açılan meslek edindirme ve istihdam faaliyetleri kapsamında organize edilen 'Tekstil makineleri operatörlüğü' kursunun açılışı için tören düzenlendi.
Midyat Tekstil Fabrikası'nda yapılan kurs açılışına Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay, Mardin Barosu Başkanı Mahmut Güven, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ, Midyat Tekstil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kav, İş-Kur İl Müdürü Bülent Bekin, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Seyit Dağlı, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Tekin Karaçam, Denetimli
Serbestlik ve Koruma Kurulu personeli, adliye personeli, kamu kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve seçkin davetliler katıldı.
Yapılan açılışın ardından tekstil fabrikasının bölümleri gezildi. Kurs açılışında verilen resepsiyonda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı ve Koruma Kurulu Başkanı Şaban Yılmaz, Koruma Kurulu Başkanlıklarının, 2008 yılı içerisinde ceza infaz sisteminde reform niteliğinde yapılan düzenlemeler çerçevesinde Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlülükleri ile birlikte Türkiye genelinde toplam 133 merkez kurulduğunu ve bu merkezlerin faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Başsavcı Yılmaz, kursta amacın, eski hükümlüleri, tekrar topluma kazandırmak ve suçtan zarar görenlerin, sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, meslek ve sanat edinmelerini, iş bulmalarını, öğrenimlerine devam etmelerini sağlamaya yönelik faaliyetlerde bulunmak olduğunu kaydetti. Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, şöyle konuştu:
"Koruma Kurulu ile birlikte Midyat Tekstil Fabrikası'nda çalıştırılmak üzere 13 eski hükümlüye gerekli eğitim verilmek üzere tekstil makine operatörlüğü kursu açıyoruz. Koruma Kurulu Başkanlığımızca 2008 yılı Mayıs ayı içerinde Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bir anket çalışması yapılmış ve bu çalışma sonucunda ceza infaz kurumunda bulunanları, suça iten en önemli nedenlerin başında ekonomik sıkıntı ve eğitim eksikliğinin geldiği belirlenmiştir. Eğitim ve iş imkanı sağlanması suç ve suç unsurlarının azalmasında önemli derecede etkili olacaktır."
Daha sonra, 13 eski hükümlü için düzenlen kursun açılışı gerçekleşti. Kursiyerlerin, çalışacakları süre içerisinde ücret alacakları, kurs bitiminde de aynı işyerinde ücretli ve bütün sosyal güvenceleri verilerek çalıştırılacakları belirtildi. Eski hükümlülerden M. Ali Demirdağ, çok mutlu olduğunu belirterek, "Sayın Başsavcımıza ve Koruma Kurulu yetkilileri ile fabrika yetkililerine çok teşekkür ederim. Yıllardan beri evimi geçindirmek için şoförlük yaptım. Irak'a en tehlikeli dönemlerinde birkaç kuruşkazanayım diye gidip geldim. Çok değişik işlerde çalıştım. Bundan sonra sosyal güvencesi olan bir yerde çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Katkısı olan herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum