17 Ocak 2009

KADINLAR BİLGİSAYAR ÖĞRENİYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1065_maxi.JPG
Mardin’de Kadın Değerlendirme Vakfı tarafından açılan Kadın ve Çocuk Merkezinde, kadınlar boş zamanlarını bilgisayar öğrenerek değerlendiriyor. KEDEV Mardin Temsilcisi Berna Yağcı temin edilen bilgisayarlar ve gönüllü eğitmen ile kadınlara haftada üç gün bilgisayar eğitimi verildiğini söyledi.

Saraçoğlu Mahallesinde bulunan Kadın ve Çocuk Merkezi’nde bir tarafta çocuklar eğitilirken bir tarafta da kadınlara bilgisayar öğretiliyor. Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı ve Actavis ilaç firması tarafından temin edilen bilgisayarla, gönüllü eğitmen Sevcan Ersan tarafından kadınlara bilgisayarın kullanımı öğretiliyor.

Haftanın üç gününde üçer saat periyotlarla verilen eğitime, kadınlar onar grup halinde katılıyor. KEDEV İl Temsilcisi Berna Yağcı Kadın ve Çocuk Merkezlerinde gönüllülük esası ile çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, kadının toplum içindeki yerini belirlemesine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Yağcı “İmkânlarımız kısıtlı, ödeneklerimiz sınırlıdır. Bir çok şeyi yerel imkanlarla sağlamaya çalışıyoruz. Bazen kullandığımız elektrik ücretini merkeze devam eden kadınlar tarafından karşılanıyor. Amacımız kadının aile ve toplum içindeki yerini almasına yardımcı olmak, yol göstermektir. Faaliyetlerimizi, müdavimlerimizin ve mahalle sakinlerinin istek, talep ve ihtiyaçlarına göre belirleyip sürdürüyoruz. Bilgisayar kursuna ilginin fazla olması bizleri sevindirdi” şeklinde konuştu.

Bilgisayar kursuna devam eden 5 çocuk annesi Necla Akar, okula giden çocuklarına yardımcı olmak ve teknolojinin nimetlerinden yararlanmak için bilgisayarı öğrenmek istediğini belirterek ”Dört çocuğum okula gidiyor. Bilgisayarı öğrenip onlara da öğretmek ve yardımcı olmak istiyorum. Teknolojiden yararlanmak kadının da hakkı. Ben bu hakkımı kullanmak istiyorum. Ev kadınlarının da bilgisayarı öğrenmesi gerekir.Tüm ev kadınlarına bilgisayar öğrenmeleri için çağrıda bulunuyorum” Dedi.

Kadın merkezinde nakış ve dikiş kurlarına katıldığını söyleyen 5 çocuk annesi Gülbahar Akbulut ise, günlük ev işlerinin tamamladıktan sonra kadın ve çocuk merkezine gelerek faaliyetlere katıldığını söyledi. Gülbahar Akbulut” Kadın Merkezinde açılan dikiş nakış kurslarına devam ediyorum. Sabah ev işlerimi tamamladıktan sonra boş şeylerle uğraşacağıma kadın merkezine gelip bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Şimdi de bilgisayar kursuna katılıyorum. Bir şeyler öğrendikçe kendime olan güvenim artıyor. “ şeklinde duygularını dile getirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum