15 Ocak 2009

KASİMİYE MEDRESESİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1057_maxi.JPG

Mardin’de bulunan ve tarihi yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan 600 yıllık Kasimiye Medresesinin çevre düzenlemesi için start verildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını, yılsonuna doğru çevre düzenlemesinin tamamlanacağını söyledi.

Mardin’de Artuklular döneminde yapımına başlanan ve Akkoyunlu hükümdarı Cihangiroğlu Kasım Padişah döneminde (1457–1502) ve tamamlanan 600 yıllık Kasimiye Medresesi yüzyıllarca üniversite görevini üstlenmiş ve çok sayıda bilim adamı yetiştirmiştir. Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen medresesinin çevre düzenlemesine önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. İl Kültür Ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Medresenin çevresinde bulunan 12 bin metrekarelik bir alanın, medresenin tarihi dokusuna uygun olarak düzenleneceğini söyledi. Çevre düzenleme ihalesinin yapıldığını ifade eden Beliktay ” Medresenin çevresinde bulunan 12 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılacak. Park, bahçe ve geleneksel el sanatlarının teşhir ve satılacağı mekanlar oluşturulacak. Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan Medresenin tarihi dokusuna uygun çevre düzenleme projesi çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak ve Kasım ayında tamamlanarak hizmete girecektir.” Dedi.

Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan çevre düzenlemesi projesi için 1 milyon 600 lira dolayında harcama yapılacağı belirtildi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum