17 Ocak 2009

Kasımiye Medresesi turizm sezonuna hazırlanıyor

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6b/MardinSultanIsaDomes.jpg/200px-MardinSultanIsaDomes.jpg
Kasımiye Medresesi turizm sezonuna hazırlanıyor

700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesi turizm sezonuna hazırlanıyor. Mardin'de bulunan ve tarihi yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kasımiye Medresesi'nde çevre düzenlemesi başlatıldı.

Vali Hasan Duruer, Mardin'in tarihi ve turistik alanlarını yeniden gözden geçireceklerini belirterek, 700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesi'nin çevre düzenlemesini yapmak üzere çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Yeni turizm sezonu öncesi tarihi kentte bir çok restorasyon çalışmasının devam ettiğini hatırlatan Duruer, "2009 yılı Mardin turizmi için önemli bir atılım yılı olacaktır. Bu yıl beklenenin üzerinde yerli yabancı turist gelmesini bekliyoruz. Mardin'e en iyi bir şekilde tanıtmak ve gelen turistlere hazırlamak için restorasyon ve çevre düzenlemesine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Kasımiye Medresesi'nin çevre düzenlemesini yapıyoruz." dedi.

Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay da, Kasımiye Medresesi'nde çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını ve yılsonuna doğru çevre düzenlemesinin tamamlanacağını söyledi.

Beliktay, "Medresenin çevre düzenlemesi için 1 milyon 600 bin TL'lik bir proje hazırladık. Medresenin çevresinde bulunan 12 bin metrekarelik bir alanın, tarihi dokuya uygun olarak düzenlenecektir. Park, bahçe ve geleneksel el sanatlarının teşhir edileceği ve satılacağı mekanlar oluşturulacak. Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan medresenin tarihi dokusuna uygun çevre düzenleme projesi çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum