17 Ocak 2009

KÖYLERE GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1072_maxi.JPG

Mardin köylere dönük güneş enerjisi projesi hayata geçirilecek. İl Çevre Ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, belirlenecek köylerde güneş enerji sistemini kuracaklarını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bilhassa orman köylerinde, ağaç kesiminin önüne geçileceğini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, kaçak elektrik kullanımının da azalacağını söyledi. OR-KÖY projesi kapsamında köylere belli sayılarda güneş enerjisi sisteminin kuracaklarını ifade eden Ay “ OR-KÖY projesi çerçevesinde, merkez ve ilçelere bağlı köylerde güneş enerjisi sistemini kurarak, örnek teşkil etmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelmiştir. Köylerde kuracağımız güneş enerjisi sistemi projesi ile hem ağaç kesimi hem de kaçak elektrik kullanımının önüne geçileceğine inanıyorum.” dedi.

Önümüzdeki günlerde projenin köylere duyurulacağını sözlerine ekleyen İl müdürü Fahrettin Ay “ Talep gelmesi durumunda, her köyde birkaç tane güneş enerji sistemini kurarak, köylü vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlayacağız. Sistemin kolaylıklarını görecek vatandaşların da aynı sistemi kuracaklarına inanıyoruz. Orman köylerinde vatandaşlarımız yaz aylarında bile su ısıtılmasında odun kullanmaktadır. Bunun önüne geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum