3 Ocak 2009

Kızıltepe`liler İsrail`e öfke kustu, lanet okudu

Kızıltepeli vatandaşlar İsrail`in Filistin`e yaptığı saldırıları kınamak için bir araya gelerek protesto gösterisinde bulundular.


Kızıltepe’de başta Ulu cami ve Merkez Minareli Cami’den başta olmak üzere ilçede bulunan ve camilerden öğle namazına mütakip bütün camilerden aynı anda çıkan ve önceden hazırladıkları el afişleri ve pankartlarıyla yürüyüşe geçen vatandaşlar, ilçe merkezindeki ana artellerde yürüdükten sonra ilçe meydanı konumundaki dört yol mevkiinde birleşerek toplandılar.

Kısa süre içerisinde sayıları binleri bulan göstericiler; İsrail ve Amerika aleyhine slogan atarak iki ülkenin bayraklarını, hep bir ağızdan tekbir getirerek alanın orta yerinde ateşe vererek yaktılar.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan konuşmalarda; Filistin halkının yalnız olmadığına vurgu yapılarak yapılan konuşmalarda: İsrail ve Amerika’nın yeryüzünde bulunan iki şeytan ülke olarak nitelendirildi.

Her iki ülkenin aleyhine atılan sloganlarda toplanan kalabalık, İslam ülkelerini İsrail ve Amerika’nın mezalimine karşı hareket etmeye çağrıldı. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğunda bulunduğu kalabalık; “Kahrolsun İsrail”, “Muhammed’in Ordusu Yahudi’nin korkusu” ve tekbirlerle desteklenen konuşmaların ardından sesiz bir şekilde dağıldı.

Kadir ÜRÜNDÜ

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum