7 Ocak 2009

Mardin Belediyesi, İşçilere Maaş Karşılığı Arsa Verecek

http://img160.imageshack.us/img160/2395/metinpamukcuzm7.jpg
Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, işçi alacaklarını ödemek için işçilere maaş karşılığı arsa verecek.

Belediye, bünyesinde çalışan işçilerin 10-15 yıldan beri biriken yaklaşık 23 milyon YTL işçi alacağını ödemek için harekete geçti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Metin Pamukçu, geçmişte biriken işçi alacaklarını ödemek için belediyeye ait 300 dönüm araziyi işçilere alacakları karşılığında vereceklerini söyledi.
Pamukçu, "10-15 yıldan beri belediyede çalışan işçilerimizin içeride biriken yaklaşık 23 milyon YTL tutarında alacakları vardır. Bunları kapatmak için bu yola başvurduk. İşçilerimizi mağdur etmemek için beş yıldan beri bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Defterdarlık müdürlüğü arsaların satışı için işlemleri başlattı. Bize onay verildiği takdirde arsaları satıp isteyen parasını nakit isteyen maaşına alacaklarına karşılık arsa vereceğiz." dedi.
600 işçi ile belediyeyi devraldığını vurgulayan başkan Metin Pamukçu, göreve geldiği zaman belediyede çalışan işçi sayısı 600 işçi iken bugün bu sayının 349 olduğunu vurguladı. Birçok işçiyi emekliye sevk ettiklerini, önümüzdeki aylarda 60'a yakın işçiyi daha emekli edeceklerini kaydeden Pamukçu, "Bunlar da emekli olduğu takdirde işçi maaşlarını rahatlıkla ödeyebilecek duruma geleceğiz. Belediyenin borçlarını silmek için alternatif gelir getirici projeler üretmek zorundayız. 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde hiç ayrımcılık yapmadım. Herkese aynı mesafede yaklaştım. Yarım kalan hizmetlerimi tamamlamak için yeniden Mardin belediye başkanlığına talibim." şeklinde konuştu.
Şeyhmus Edis - MARDİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum